Місто

Поради від житомирських випускників, як здати ЗНО на 200 балів

20 July 2021, 17:10

Шість житомирян на цьогорічному ЗНО отримали максимальні 200 балів з чотирьох предметів: англійська мова, математика, біологія, українська мова та література.

20 липня журналістам Житомир.info вдалося поспілкуватися з двома абітурієнтами.

Анна Українець закінчила Житомирський ліцей №25. Їй вдалося набрати найвищий бал з англійською мови, інші предмети також здала на високі бали. Ретельна підготовка та трохи везіння – говорить дівчина про свій результат ЗНО.

«Переважно я готувалася самостійно, тому дистанційне навчання не вплинуло на мене. Я б навіть сказала, позитивно вплинуло, тому що я люблю сама навчатися, читати книжки, якусь додаткову літературу, дізнаватися для себе більше правил та нових слів. Вважаю, що це мені дуже допомогло», - говорить випускниця Житомирського ліцею №25 Анна Українець.

Попри те, що дівчина має хист до іноземної мови, життя планує пров’язати зовсім з іншою професією – мріє стати архітекторкою.

Анна дала кілька порад, як здати успішно ЗНО з англійської мови.

«Вчити дуже багато нових слів. Я розумію, що записувати в словник, як нас вчили у перших класах, це дуже нудно, але це реально допомагає. Це дало мені дуже велику перевагу на ЗНО. Також, якщо у вас слабке аудіювання, то раджу слухати аудіювання, є дуже багато цікавих відео на YouTube, писати багато текстів, «Лист до друга» – це 14 балів, і їх не варто просто так втрачати»,- каже Анна Українець.

А ось Андрій Журавльов закінчив Житомирський міський ліцей №1 (колишній ліцей при ЖДТУ – ред.). Він єдиний учасник з Житомирської області, якому вдалося набрати максимальні 200 балів з математики, але спочатку іспит хлопця оцінили нижче.

«Спочатку мені поставили 198 балів, тому що мені зняли два бали на останньому завданні. Не знаю, чому так сталося, але я був дуже розчарований і одразу надіслав роботу своїй вчительці. Вона сказала, що не знає, що там не так, порадила подавати апеляцію. Я навіть сам особисто поїхав на розгляд апеляції до Києва. На розгляді пройшлися по всім критеріям, які там були, і сказали, що вийшла якась помилка, вибачаємось, вітаємо з 200 балами», - розповідає випускник Житомирського міського ліцею №1 Андрій Журавльов.

З репетитором не займався, набрати 200 балів вдалося завдяки шкільній вчительці – говорить Андрій. Учням, які хочуть успішно скласти іспит з математики, радить розв'язувати задачі та слухати вчителів.

«Чесно, взагалі нічого (додатково не робив), лише сподівався на свою вчительку, вона давала дуже гарні знання. Якщо її уважно слухати та виконувати те, що вона говорила – ти здаси на 200. Можна взяти будь-який підручник із задачами та просто їх розв'язувати. Якщо не можеш одразу розв'язати – подумай годину, якщо після години не вийшло, то подивись розв'язок, якщо нетерпець. Але краще подумай ще день, другий і саме тоді, коли розв’яжеш задачу власними силами – це дасть найбільшу користь»,- розповів Андрій Журавльов.

Мрії у хлопця амбітні. Каже хоче бути дотичним до розробки штучного інтелекту. Вступати планує до київського вишу.

«Хочу вступити в КПІ, одна з моїх мрій, хочу піти на комп'ютерні науки. По-перше, у мене більше шансів туди вступити, а по-друге, моя зацікавленість в нейронних мережах, новітніх IT-технологіях, тому що я точно знаю – це не пахане поле», - каже Андрій Журавльов.

Нагадаємо, у Житомирській області за результатами ЗНО в 2021 році дев’ять учнів отримали максимальні 200 балів з п’яти предметів: шість випускників з Житомира, двоє з Коростишева та один з Бердичева.

Як повідомляв Житомир.info, по 200 балів з трьох предметів ЗНО набрали у 2020 році четверо випускників з Житомирської області: з англійської мови – учениця Житомирського екологічного ліцею №24, з історії – учень Новочорторийської ЗОШ, з хімії – учениця Довбиської школи та учень Новоборівського ліцею. 28 січня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про те, що учні, які отримали найвищі результати зовнішнього незалежного оцінювання, будуть впродовж року отримувати президентську стипендію – 10 тис. грн щомісяця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО ліцей учень  
Матеріали по темі