Місто

​Житомиряни разом зі своїми улюбленцями долучилися до Всеукраїнського маршу за права тварин

5 September 2021, 14:32

У Житомирі 5 вересня пройшов Всеукраїнський марш за права тварин.

Учасники акції разом із домашніми тваринами пройшлися по вулиці Михайлівській вигукуючи гасла: «Україна – гуманна країна!», «Хутро – криваве жлобство», «Ми за цирк без тварин» та «Дельфінарій – хлорована в’язниця».

«Основні вимоги: заборонити цирки, дельфінарії, хутрові ферми, заборонити використання тварин для косметики, заборонити притравочні станції. А також створити реабілітаційні центри для тварин, які постраждали від жорстокого поводження та створити зоополіцію, як буде це все контролювати», - розповідає організаторка маршу в Житомирі, засновниця ГО «Animal help ZT» Вікторія Воронкова.


За словами організаторів, завдяки активній позиції зоозахисників сьогодні в країні вже є зміни.

«Ми маємо вже зареєстрований законопроєкт №20351, до якого входить: заборона експлуатації тварин для фотопослуг, де входять зміни у впровадженні по замуруванню тварин у підвальних приміщеннях; пропаганда жорстокого поводження забороняється; підсилюють адміністративна та кримінальна відповідальність. Тобто зміни є», - каже організаторка маршу в Житомирі, засновниця ГО «Animal help ZT» Вікторія Воронкова.

Учасники акції розповідають, чому сьогодні долучилися до маршу за права тварин та діляться історіями про свої улюбленців.

«Душа болить за них. Ми кожного дня зіштовхуємося з таким об’ємом, це навіть роботою не можна назвати, це труднощі та складнощі, які до людей треба доносити, що тварини – це частина нашого життя. Це не те, що нам заважає, несе якусь небезпеку, а тварини – це частина нас. Це, як наші діти, тому що, як наша дитина потребує нашого захисту, так само й тварини», - говорить учасниця маршу Аліна.

«Було дві сестри, забрали на перетримку, щоб знайти дім. Сестричка вже знайшла родину, а Юта ще шукає родину. Дівчинка буде стерилізована, вакцинована, дуже гарний характер, любить діток», - ділиться учасниця маршу Ірина.

«По-перше, ця собака була врятована, її викинули вагітною, зі шрамом на животі. Комусь вона стала непотрібною, тепер – це наша улюблена собака. Хочемо звернути увагу на жорстоке поводження з тваринами, на те, що їх викидають. Хочемо, щоб господарі стерилізували своїх тварин. Якщо ми йдемо до Європи, то людям треба поміркувати та почали гуманно ставитися до тварин», - говорить учасниця маршу Олександра.

Також організатори акція збирали підписи на підтримку вимог Всеукраїнського маршу за права тварин.

«Ми збирає підписи на підтримку вимог українського маршу та вимоги до Ігоря Терехова, звільнити з посади директора Харківського КП «Центр поводження з тваринами» Юлію Цибулько, через масове вбивство тварин», - говорить організаторка маршу в Житомирі, засновниця ГО «Animal help ZT» Вікторія Воронкова.

Одночасно марші за тварин проходять у 30 містах України за ініціативи гуманістичного руху UAnimals.

Нагадаємо, липні 2021 року до Житомира приїхала виставка зі свійськими та дикими тваринами. Тоді ми поцікавилися, як житомиряни ставляться до контактних зоопарків.

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня 2019 року У Житомирському парку культури та відпочинку Ю. Гагаріна пройшов Всеукраїнський марш за права тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Воронкова зоозахисники марш тварини  
Матеріали по темі