Події

Подробиці подвійного вбивства у Житомирі: хотів викрасти коштовності у незнайомки, вбивати не збирався

6 September 2021, 14:05

У квартирі п'ятиповерхівки по вулиці Степана Бандери в Житомирі в ніч на 4 вересня сталася пожежа. Після її ліквідації у квартирі виявлено тіла жінки та дитини з ознаками насильницької смерті.Наступного дня підозрюваного у подвійному вбивстві затримали на території Ружинської громади, ним виявився 22- річний чоловік.

Що відомо про цю резонансну подію, 6 вересня розповіли в Головному управлінні національної поліції в Житомирській області.

Підозрюваний, декілька днів стежив за жінкою. До квартири проник без перешкод, адже двері були відчинені. Коли жінка разом з 13 річною дитиною прокинулися, ймовірно від шороху, почали чинити опір, через що грабіжник обох зарізав кухонним ножем, а потім підпалив речі у квартирі, щоб приховати злочин.

«Мотиви були чисто корисливі, він зізнався в скоєнні злочину. Зараз він повідомляє, що він йшов для здійснення грабежу. Він розумів, що жінка сама вдома, вона ввечері відпочивала з подругами в одному з кафе і повернулася. Він за нею стежив від самого кафе, готувався до вчинення корисливого злочину, а саме заволодіння їх майном. Жінка допустила велику халатність - не замкнула двері, він проник до будівлі, почав збирати гроші, поки родина спала. Однак, в цей час був помічений, громадянка разом з донькою намагалися вчинити супротив, однак, він ножем, який був у квартирі, наніс значну кількість ножових поранень жінці та дитині внаслідок чого вони загинули», - говорить т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.


З місця події чоловік поїхав автомобілем, який належав загиблій жінці, він рухався до Вінницької області, кажуть у поліції.

«Опір не чинив, адже ми його відразу заблокували, одразу в Ружинському районі, він намагався прорватися до області, але завдяки вчасному перехвату, на яку ділянку він не кидався - всюди потрапляв на спеціально створені нами штучні затори, намагався втекти, після чого пішов в поле і сховав машину. Але ми вже зрозуміли локацію, оточили і взяли в полі, де він ховався», - розповідає Артем Лисогор.

В поліції зазначають, чоловік не був знайомий з жінкою, вона добре заробляла, але великих статків не мала.

«Незначні кошти, те що зберігалося в родині. Великих сум не було, тисяч гривень не було», – каже т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Більшість мешканців будинку про подію говорити не хочуть, ба навіть, зачиняють двері. Михайло живе навпроти квартири вбитої жінки. Сусід говорить: звичайна родина, жінка працювала, дитина навчалася у школі. Дивують, як вбивці вдалося потрапити до під'їзду, адже двері зазвичай зачинені. Також говорить, що ніякого шуму чи галасу не чув.

«Нормальна сусідка, як усі сусіди. Дівчинці було 13 років, в школу ходила. Мабуть, він почекав, поки хтось відчинив двері, й він зайшов. Взагалі не чув, вже побачили коли пожежники приїхали», – розповідає сусід вбитої жінки Михайло.

Підозрюваному у подвійному вбивстві 6 вересня мають обрати міру запобіжного заходу. Чоловік у скоєному зізнається, говорить вбивати не збирався.

«Знайомий не був. Був варіант, що там можуть бути відчинені двері. Хотів винести коштовності. Наскільки було мені відомо, там була лише одна п’яна жінка. А виявилося їх двоє. Дитина мені нанесла по спині ножові поранення і продовжувала наносити хаотично. Звичайно шкодую, мені довічне світить, звичайно шкодую. Якби знав, треба було думати головою», – говорить підозрюваний Дмитро.

За чинним законодавством йому загрожує покарання від 10 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, 5 вересня 2021 правоохоронці провели масштабну спецоперацію і затримали 22-річного житомирянина, якого обґрунтовано підозрюють у вбивстві 36-річної матері та 13-річної дитини.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня 2021 до поліції надійшло повідомлення від рятувальників, що після ліквідації пожежі у квартирі 5-поверхівки в обласному центрі виявлено тіла жінки та дитини з ознаками насильницької смерті.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство квартира пожежа підпал дитина  
Матеріали по темі