Місто

Житомир з настанням темряви залишається найнебезпечнішим обласним центром України. Результати опитування

17 September 2021, 12:25

За результатами сьомого муніципального опитування у Житомирі найбільший відсоток людей, які почувають себе у небезпеці, ідучи додому після настання темряви.

Сьоме всеукраїнське муніципальне опитування, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, презентували 16 вересня 2021 року.

Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) з 12 травня по 3 червня 2021 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 19,196 постійних жителів 24 міст, віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі.  Для забезпечення репрезентативності вибірки, було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Вибірка була розподілена у відповідності із поділом міст Центральною виборчою комісією на виборчі округи. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%

На запитання «Чи відчуваєте ви себе у безпеці, ідучи сам/сама додому після настання темряви у вашому районі?» 26% опитаних житомирян відповіли, що почуваються повністю у небезпеці. Це найбільший відсоток таких відповідей серед 24 обласних центрів України. У Херсоні таких 25%, у Києві, Запоріжжі та Одесі – по 23%.

Водночас 34% житомирян запевнили, що почуваються ввечері цілком безпечно, це шостий показник серед усіх обласних центрів.

Загальна ситуація з рівнем відчуття власної безпеки у Житомирі покращилася у порівнянні з минулорічним результатом.

При цьому ситуація з вуличним освітленням в місті з кожним роком покращується, і зараз 55% житомирян оцінюють її позитивно, з яких 6% на «відмінно».

На відчуття безпеки також впливає робота правоохоронців. Поліцію, як державну інституцію, позитивно оцінюють 40% житомирян: 9% цілком схвалюють, 31% скоріше схвалюють. Водночас 45% ставляться до поліції негативно, з яких 23% зовсім не схвалюють її роботу – один з найвищих показників серед обласних центрів.

А от діяльність поліції саме у Житомирі має трохи гірший результат: позитивно оцінюють лише 21%, де 2% «відмінно»; негативно оцінили 37%, з яких 15% обрали відповідь «жахливо».

Всі результати сьомого муніципального опитування дивіться тут

Нагадаємо, за результатами шостого муніципального опитування 2020 року в Житомирі теж був найбільший відсоток тих, хто не почувається безпечно, повертаючись додому після настання темряви: 34% обрали варіант відповіді «я почуваюся повністю у небезпеці», 29% опитаних житомирян заявили, що почуваються цілком безпечно.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами сьомого муніципального опитування житомиряни вважають своє місто економічно відсталим і не унікальним, але роботою мера та міської ради більшість задоволена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг опитування безпека муніципальне опитування поліція темрява  
Матеріали по темі