Фоторепортаж

​У зимовому саду житомирського ТТУ достигають банани, інжир та гранати. Фоторепортаж

21 September 2021, 14:40

Допоки за вікном похмура погода у Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні зеленіє бамбук та достигають банани.

Зимовий сад, облаштований у центральному корпусі ТТУ, був збудований у 1985 році. Раніше на нього виділялося окреме фінансування, проте зараз все тримається лише на ентузіазмі працівників. Близько восьми років за садом доглядає технічна працівниця управління Наталія Новик.

Екскурсію для Житомир.info провів начальник виробничого відділу Олег Таможський.

Самшити, папороті, бамбук, інжирні та бананові дерева, гранат та інші рослини зеленіють тут упродовж всього року. На деяких рослинах є плоди: тут достигають інжир, гранат та банани.

“В обідню перерву тут можуть відпочивати працівники. Тут навіть використовують ароматичні масла. Фінансування на сад не виділяється. Все тримається на ентузіазмі. Більшість всього підтримується ще з часів заснування. Ми не відмовляємося від подарунків для саду - так от нам подарували навіть опудало кабана. Колись була риба у водоймах, але проблема в зимовому опаленні. Зараз іде підготовка саду до зимівлі. На зиму більшу частину саду накривають плівкою, бо обігріву не вистачає. Від централізованого опалення сад відключили через брак коштів, але батареї лишилися. Надія є. Але перспектив поки нема. Коли немає коштів на основні потреби, то говорити про такі “прєлєсті” не доводиться”, - розповідає Олег Таможський.

Китайський фінік, мініківі, інжир та ягоди годжі: фоторепортаж про те, що вирощує житомирське подружжя пенсіонерів на шести «сотках», дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ зимовий сад оранжерея тропічна рослина екзотична рослина  
Матеріали по темі