Фоторепортаж

​Житомиряни долучились до флешмобу «День без авто» і добираються на роботу на велосипедах. Фоторепортаж

22 September 2021, 12:43

Не зважаючи на погоду, 22 вересня житомирян добиралися до своїх робочих місць на двоколісниках. Хтось робить це постійно, а інші ж долучилися до фотофлешмобу “Велосипедом на роботу”, організованому “Агенцією розвитку міста” в рамках Європейського тижня мобільності.

Наша акція спрямована на те, щоб показати, що велоспільнота у Житомирі є, що їй потрібно теж приділяти увагу. У місті є достатньо велика кількість мешканців, які готові використовувати велосипед щодня у якості транспортного засобу для пересування до роботи і додому”, - розповів директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

У якості призів для усіх учасників флешмобу обіцяють екоторби, а ще між учасниками розіграють безлімітні транспортні картки на громадський електротранспорт на місяць, сертифікати на катання на електросамокатах та фляги для води. Долучитися до флешмобу дуже просто: потрібно 22 вересня 2021 року приїхати на роботу на велосипеді, до кінця дня сфотографуватися зі своїм двоколісником та опублікувати фото на своїй сторінці в Facebook з хештегом #Велосипедом_на_роботу_Житомир_ЄТМ2021. Розіграш відбудеться 24 вересня 2021 року. Містяни вже почали публікувати свої фото у соцмережі.

Окрім флешмобу, щоб стимулювати розвиток велосипедної інфраструктури, у “Агенції розвитку міста” планують “пересадити” на велосипеди представників виконавчої влади.

“У нас приміщення виконавчих органів розкидані по різним адресам і дуже часто доводиться пересуватися містом між цими будівлями чи службовими автомобілями, чи пішки, чи громадським транспортом. Велотранспорт може стати непоганою альтернативою.

Зараз у гаражі міської ради проводяться ремонтні роботи. Найближчим часом ми плануємо облаштувати тут місце для зберігання велосипедів, електровелосипедів та самокатів для працівників міської ради. Роботи виконуються за кошти державного секретаріату швейцарської конфедерації у рамках проєкту “Енергоефективність у місті Житомирі” і це один із компонентів, які спрямовані на стимулювання працівників міської ради більше використовувати немоторні види транспорту і розвивати сталу мобільність у місті Житомирі. Також у рамках грантових коштів ми плануємо закупити 20 транспортних засобів для працівників виконавчого органу міської ради для службового використання. 15 велосипедів та 5 електровелосипедів. Зараз триває процедура визначення постачальника. Нам потрібно ще продумати механізм та модель використання цих транспортних засобів”, - розповів Борис Пахолюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: флешмоб. велосипед. робота Пахолюк приз  
Матеріали по темі