Місто

Житомиряни вшанували пам'ять загиблих захисників та видатних діячів

14 October 2021, 11:59

14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначають День захисників та захисниць. У Житомирській громаді заходи розпочалися ще 12 жовтня, але більшість із них проходять саме сьогодні, 14 жовтня.

Цього дня урочистості в Житомирі розпочалися о 9-ій ранку із вшанування пам’яті загиблих Героїв. Керівники міста й області, рідні загиблих, громада, зібралися на Смолянському військовому кладовищі, далі відправились до пам’ятного знака «Братам, загиблим у Афгані», потім – до скульптури, присвяченій Героям Небесної сотні.


Заходи продовжились на площі Перемоги, де урочисто відкрили пам’ятник «Захисникам України у війні з російським агресором».

Також цього дня житомиряни поклали квіти до пам’ятника Олегу Ольжичу – провіднику ОУН, українському поету, публіцисту та археологу, почесному громадянину Житомира.

«Квіти сьогодні лягли й до могили учасників українських національно-визвольних змагань Омеляна Сеника та Миколи Сціборського, що на території Свято-Преображенського кафедрального собору. Цього року у серпні виповнилося 80 років із дня загибелі борців за волю України», – пише пресслужба Житомирської міської ради.

Детальний план заходів з нагоди Дня захисників та захисниць України – тут

Нагадаємо, що 14 жовтня в Житомирі запланований і Покровський ярмарок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покрова День захисника пам’ятник військове кладовище вшанування покладання квітів  
Матеріали по темі