Фоторепортаж

Який вигляд має житомирський сквер, який відремонтували наприкінці 2019 року за 1,4 млн грн. Фоторепортаж

20 October 2021, 12:22

“Європейський сквер” на Покровській, 131 (навпроти “Агроколеджу” та Церкви Покрови Божої Матері у Житомирі) почали ремонтувати у 2019 році. Кошти на реконструкцію були виділені у рамках бюджету участі. Авторкою проєкту була сестра депутата міської ради 7 скликання Антона Раковича Анна Ракович. За проєктом планувалося витратити 1.5 млн грн. Тендер на проведення робіт менше ніж за 1,4 млн грн виграла фірма ТОВ «Комфорт-Буд».

На початку 2020 року сквер передали на баланс КК “Зеленбуд”, проте він мав не такий вигляд, як на ілюстраціях до проєкту. У 2021 році сквер так само не дуже схожий на ілюстрації. На центральній клумбі висадили рослини та встановили ліхтар. Проте ні тренажерів, ні майданчиків, як на ілюстраціях, тут так і не з’явилося.

Ілюстрація проєкту бюджету участі “Європейський сквер” на Крошні

Фото 29 січня 2020 року

Фото 20 жовтня 2021 року

Під час реконструкції тут залишили частину старих високих дерев, які влітку дають затінок. Депутати, КП”Зеленбуд” та місцеві жителі за два роки висадили тут досить багато рослин, більшість з яких прийнялися. Не зважаючи на популярність скверу вдень серед родин з дітьми, а у вечорі - у компаній, охочих відпочити, зранку 20 жовтня тут вже прибране все сміття. Лише плями на плитці під лавками вказують на популярність у відпочивальників. Усі лавки у сквері цілі. Біля кожної - урна з порожнім сміттєвим пакетом.

Більше фотографій скверу через два роки після реконструкції дивіться у слайдері.

Нагадаємо, житомирські правоохоронці розслідують розтрату коштів під час реалізації проєкту бюджету участі – скверу на Покровській.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Крошня ремонт "Європейський сквер"  
Матеріали по темі