Події

Житомирські правоохоронці розслідують розтрату коштів під час реалізації проєкту бюджету участі – скверу на Покровській

27 April 2020, 16:43

Житомирські правоохоронці 11 лютого 2020 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), яке призвело до розтрати коштів під час реалізації проєкту бюджету участі.

«В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Управління капітального будівництва Житомирської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратили кошти місцевого бюджету під час виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 131. 06.06.2019 Управління капітального будівництва Житомирської міської ради укладено договір з ТОВ «УК «КОМФОРТ-БУД» №142 щодо виконання робіт з реконструкції території благоустрою з влаштування скверу за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 131. Управління капітального будівництва Житомирської міської ради проведено розрахунок з підрядником у повному обсязі, згідно платіжних доручень №39 від 09.08.2019, №52 від 08.10.2019, №53 від 08.10.2019, №54 від 08.10.2019, №68 від 11.12.2019, №69 від 11.12.2019. При цьому, роботи, передбачені проектом, підрядником виконані не були. Наведене може свідчити про умисне використання службовими особами Управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради службового становища всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди для ТОВ «УК «КОМФОРТ- БУД», - йдеться в ухвалах суду, де розглядались подання прокурора щодо доступу до речей та документів.

Зокрема, прокурор Житомирської місцевої прокуратури звернувся до Богунського районного суду м.Житомира з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні виконавчого комітету Житомирської міської ради. Суд у задоволенні клопотання відмовив, бо «при дослідженні кримінального провадження встановлено, що відомості про вчинення кримінального правопорушення конкретними службовими особами Управління капітального будівництва Житомирської міської ради не внесені до Єдиного Реєстру досудових розслідувань про скоєння кримінального правопорушення та досудове розслідування конкретних осіб останніх не розпочато, а відтак відсутні докази, що дані особи обґрунтовано підозрюються в причетності до підготовки, вчинення правопорушення чи приховання його слідів».

2 квітня Богунський райсуд відмовив у задоволенні клопотання про доступ до речей та документів, що знаходяться у володінні ТОВ «УК «Комфорт-Буд»: прокурору відмовили, бо аналогічне подання надійшло від слідчого відділу ГУНП, а слідчим відмовили, бо «не доведено наявність підстав, які є обов`язковими для задоволення клопотання».

Втім, 15 квітня районний суд частково задовольнив клопотання слідчого відділу про доступ до документів підрядника: дозволив доступ до документів УК «Комфорт-Буд» без вилучення, з можливістю виготовлення копій. Також цього дня слідчі отримали дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які знаходяться в управління капітального будівництва.

Скріншот з ухвали Богунського районного суду від 15.04.2020 р.

Нагадаємо, автором проєкту бюджету участі «Європейський сквер на Крошні» вартістю 1,5 млн грн є Анна Ракович, сестра депутата Житомирської міської ради Антона Раковича. Роботи по реконструкції скверу мали бути завершені до 30 вересня 2019 року, вартість реалізації – 1,4 млн грн, виконавець робіт – житомирське ТОВ «Комфорт-Буд».

На сайті міської ради 29 січня поточного року прозвітували, що на баланс КП «Зеленбуд» передано виконані роботи по 4 об'єктах, серед яких – «Реконструкція території благоустрою з влаштуванням скверу за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 131», де і знаходиться «Європейський сквер».

Який вигляд мав «Європейський сквер» на Крошні 29 січня 2020 року – дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, роботи з реконструкції занедбаного скверу на Крошні почалися у вересні 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: провадження розтрата бюджет участы УКБ сквер Крошня  
Матеріали по темі