Місто

На житомирському водоканалі прокоментували регулярні проблеми з водопостачанням: Не можемо обіцяти стабільність під час реконструкції

20 October 2021, 16:17

«Запасайтеся водою!», «У місті призупинення водопостачання!», «Увага, зниження тиску води!» – за крайні тижні у Житомирі таких повідомлень від водоканалу стає все більше.

Що відбувається у місті та чому у квартирах житомирян зникає вода 20 жовтня Житомир.info вирішив поцікавитися у директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна.

Цього тижня КП «Житомирводоканал» проводив роботи з реконструкції північного магістрального трубопроводу, тому по всьому місту був знижений тиск води, пояснює Андрій Нікітін.

«Зараз ми знаходимося біля річки Кам'янка, під якою проходить найбільший за діаметром дюкерний перехід, який належить до магістрального трубопроводу, який постачає 50% води мешканцям Житомира. Вчора ми займалися реконструкцією дюкерного переходу. А саме, ми санували діаметр 1000 мм меншим діаметр 700 мм. Дюкерний перехід складається з двох трубопроводів, і один з них вчора (19 жовтня) був реконструйований», – пояснює Андрій Нікітін.В найближчі тижні роботи на цій ділянці мають продовжитися, у зв'язку з цим за деякими адресами знову можливі проблеми з водопостачанням.


«Ми зараз знаходимося у найнижчій частині магістрального трубопроводу. Нам потрібно буде дві ділянки, більш як 1 км в бік Мальованки й у зворотню сторону трохи менш як 1 км потрібно реконструювати, саме санувати трубопровід новими трубопроводами з якісних матеріалів. За умовами контракту, до кінця жовтня наступного року ми маємо закінчити цю реконструкцію. Це остання ділянка, попередні ділянки ми реконструювали і отримали доволі гарний результат. Великі трубопроводи не можливо реконструювати або розпочати реконструкцію без тимчасового обмеження тиску. Обмеження тиску в системі саме для цього трубопроводу дає незручності з водопостачання для багатоповерхівок верхніх поверхів, починаючи з 4-5 поверху буде на декілька годин проблеми з водою, всі інші будуть з водою, а приватний сектор – це мало стосується», – говорить директор Андрій Нікітін.

Також директор КП «Житомирводоканал» пояснив, що у жовті двічі виникали проблеми на водопровідній насосній станції, яка також в стадії реконструкції.

«Насосна станція другого підйому також перебуває під реконструкцію, також в проєкті Світового Банку. Під час реконструкції ми встановлюємо нове обладнання і це обладнання є високоефективним і більш чутливим. Обладнання виготовляється в Європі, де немає таких проблем з електропостачанням, тому воно чутливе до цього. Але цей процес не означає, що ми будемо постійно перебувати у стадії, коли у нас вимикається світло, то вимикається водопостачання. Зараза ми налагоджуємо систему, щоб вона була менш чутлива. Зараз найбільш важливий процес, який буде тривати протягом трьох тижнів і такі ситуації можливі. Але я впевнений, що ми вже близькі до того, щоб налагодимо його і зробимо менш чутливими до таких перепадів», – розповідає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

Завдяки реконструкції водоканал сподівається в майбутньому отримати стабільний тиск, покращення якості води та зменшення її втрат. Натоміть, за словами Андрія Нікітіна, житомиряни мають бути готові до проблем з водопостачанням під час цього процесу.

«Ми не можемо обіцяти стабільність під час реконструкції, це фізично неможливо, але після цього має стати краще», – говорить Андрій Нікітін.

Нагадаємо, що з 18 по 19 жовтня у місті був знижений тиск води, а за деякими адресами взагалі водопостачання було відключено.

Зазначимо, що 10 жовтня на водопровідній насосній станції зникло світло, через що у місті були проблеми з водопостачанням. Через декілька днів, 15 жовтня, сталася чергова аварія на насосній станції, через що центр Житомира залишився без води.

Як повідомляв Житомир.info, що 31 травня 2021 року водоканал проводив ремонтні роботи, щоб розпочати реконструкцію північного магістрального трубопроводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Нікітін реконструкція насосна станція вода  
Матеріали по темі