Фоторепортаж

​Як у Житомирі репетирують танцюристи поважного віку. Фоторепортаж

21 October 2021, 14:59

Танго, вальс, ча-ча-ча, полька, джаз, блюз, рок-н-ролл, танго, квікстеп... - близько двох десятків танців у репертуарі танцівників-аматорів з Житомира. У танцювальному клубі "Ретро" займаються близько 40 людей. Взагалі, учасників більше, але частина з них боїться захворіти на COVID-19, тому заняття не відвідує. Наймолодшій танцюристці 58, а найстаршій 87 років. Працює танцювальний клуб на базі "Університету людей похилого віку" при Житомирській міській бібліотеці ім. Земляка. Заснували клуб “Ретро” у вересні 2015 року.

“У клуб можуть прийти усі, хто бажає навчитися танцювати і хто вже має танцювальні навики. Зараз бібліотеки перейшли на самоокупність і потрібно платити бібліотечний внесок 140 грн/міс. Сюди входять бібліотечні, комунальні послуги, питна вода та інше.

Ми танцюємо народні, бальні, історичні танці. Стараємося охопити всю програму, яка може підійти для людей поважного віку. Довідки про стан здоров'я ми не вимагаємо. Кожен повинна розуміти, наскільки спроможний працювати. З хореографічним минулим тут майже нікого нема, всі навчилися у клубі. На жаль, катастрофічно не вистачає партнерів. Ми дуже хочемо, щоб до нас приходили чоловіки. Напишіть, будь ласка, що запрошуються партнери”, - розповідає керівниця клубу танцю “Ретро” Наталія Хомчук.

Репетиції проходять два рази на тиждень. Щовівторка та щочетверга на заняття приходить дві групи - одна на 12:00, інша - на 13:00. Кожна репетиція триває одну годину.

Після кожного танцю артисти аплодують самі собі та всміхаються. Хто втомився - сідає перепочити, п'є воду, поправляє одяг та спілкується з друзями.

Для когось з танцюристів це ще поки тільки хоббі, а для когось вже стало справжнім сенсом життя.

“Наші артисти спочатку не всі були друзями, більшість познайомилися на заняттях. Зараз вони стали настільки рідними душами, що не просто танцюють, а й їздять у подорожі, ходять на концерти, в театри”, - розповідає Наталія Хомчук

Спеціально для нашого фоторепортажу вони одягли концертні костюми, зробили зачіски та макіяж. Зізнаються, що хоча зазвичай і репетирують у звичайному зручному одязі, на фотографіях хочуть бути гарними.


Анна Максимова, фотокореспондентка Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ретро танці  
Матеріали по темі