Суспільство

​В останню неділю жовтня Україна знову перейде на зимовий час

27 October 2021, 10:04

У ніч на неділю 31 жовтня Україна перейде на зимовий час: годинники переведуть на 1 годину назад.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Цьогоріч українці перейдуть на зимовий час уночі проти 31 жовтня, о 4 годині ранку. Таким чином наступна доба у вихідний день автоматично збільшиться на годину. Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України», - йдеться у повідомленні.

На сайті «Українська правда» повідомляють, що третього березня 2021 року Верховна Рада проголосувала в першому читанні, але згодом відправила на повторне доопрацювання законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Новий голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який був ініціатором скасування переведення годинників навесні й восени, вважає, що Україна має повернутися до цього питання і зрештою залишитися на так званому "зимовому" часі.

«Ми перейшли на літній час – і голосувати його (законопроєкт у другому читанні – ред.) у період літнього часу, мені видається, немає сенсу, тому що ідеологія, яка закладалася в цей законопроєкт, – це зберегти природний для України час +2, а це зимовий час.Я думаю, що після того, як 30-го, здається, жовтня Україна перейде на зимовий час, ця дискусія має знову бути піднята, але вона має бути піднята в сукупності з рішеннями Європейського Союзу, які також висловилися за відмову від цих питань. Але саме головне – вона має бути піднята, беручи до уваги основний фактор, який цьому (переходу) суперечить: це біологічні ритми і здоров'я громадян України. Тому що ми всі можемо відчувати, що ця зміна часових рамок, яка в Україні була введена, якщо не помиляюся, тільки у ‘81 році, ніякої логічно доведеної економії, крім пошкодження біоритмів і здоров'я людини, мені здається, не принесла. Давайте почекаємо переведення України на зимовий час – і тоді продовжимо дискусію щодо цього питання», - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч з суботи на неділю, 28 березня 2021 року Україна знову перейшла на літній час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зимовий час годинник  
Матеріали по темі