Здоров'я

У Житомирській області деякі лікарні більш як на 80% заповнені хворими на СOVID-19, в ОДА говорять про «помолодшання» недуги

10 November 2021, 11:16

Станом на ранок 10 листопада на стаціонарному лікуванні у медзакладах Житомирської області перебуває понад 1800 пацієнтів з СOVID-19 або підозрою на хворобу. Майже шість десятків людей підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Про це 10 листопада під час онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Щоденно у медичні стаціонари потрапляють до 220 людей з ковідом та підозрою на нього. Загалом у стаціонарах сьогодні лікується 1860 людей, хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 1270 людей, до апаратів штучної вентиляції легень підключено 59 хворих», – розповів голова ОДА.

З його слів, нині лікарні на 66% завантажені пацієнтами з коронавірусом і підозрою на цю недугу.

«В області хворих на СOVID-19 приймають 24 лікарні. Наші лікарі до останнього борються за кожного пацієнта. Наразі завантаженість ліжок у нас на рівні 66%. Найбільша завантаженість хворими та пацієнтами з підозрою спостерігається в таких закладах: Хорошівська лікарня – 87%, Коростишівська центральна районна лікарня – 80%, Лікарня №1 Житомирської міської ради – 79%, Баранівська центральна районна лікарня – 77,5%», – поінформував Бунечко.

Він акцентував, що хвороба досить «помолодшала». А серед госпіталізованих переважна більшість невакциновані.

«Сьогодні високий рівень захворюваності серед людей віком 25-35 років. Ця категорія пацієнтів тепер друга після категорії 60 років. Серед хворих зараз у лікарнях перебувають 7,5% людей, які отримали щеплення. Решта пацієнтів з важким перебігом хвороби не вакциновані», – повідав голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, за добу 9 листопада 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 631 інфікування коронавірусом, від ускладнень хвороби померла 31 людина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня госпіталізація брифінг  
Матеріали по темі