Події

RE: Житомирський суд не зміг продовжити розгляд справи про отримання хабаря Миколою Сусликом: не з’явилися прокурор та адвокат

21 November 2021, 10:16

Корольовський районний суд Житомира 18 листопада мав продовжити розглядати кримінальну справу щодо ексдиректора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика.

Але засідання перенесли тому що не з’явився прокурор та адвокат.

«На судове засідання не з'явився представник публічного обвинувачення -прокурор, не з’явився захисник, адвокат Алхімов. Від адвоката електронною поштою направлена заява про відкладення засідання на іншу дату, повідомляє про те, що захворів та перебуває на лікуванні. Також надає докази, які підтверджують поважну причину неявки на засідання, а саме виписку з медичної карти. Відсутність захисника та прокурора позбавляються, на жаль, суд можливості продовжити судовий розгляд за такої явки», - зазначила суддя Корольовського районного суду Житомира Людмила Шимон.


Обвинувачений Микола Суслик журналістам розповів про причину неявки адвоката.

«Мені відомо. Він захворів, на жаль, COVID-19, теж саме, як у всіх громадян України», - сказав обвинувачений Микола Суслик.

Наступне судове засідання відбудеться 8 грудня.

Нагадаємо, 27 вересня суд допитував свідків щодо отримання хабаря директором департаменту ОДА Миколою Сусликом.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн - 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» Суслик повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Під час виступу у суді 1 вересня Микола Суслик сказав, що свою провину не визнає, вважає обвинувачення провокацією – керівник Коростенської лікарні Микола Ходаківський хотів йому помститися.

22 вересня стало відомо, що звільнився керівник лікарні, у якого директор департаменту Житомирської ОДА вимагав «відкат».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар суд засідання  
Матеріали по темі