Влада

Звільнився керівник лікарні, у якого директор департаменту Житомирської ОДА вимагав «відкат»

22 September 2021, 17:07

Директор комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня» Коростенської міської ради Микола Ходаківський звільнився.

22 вересня 2021 року Ходаківський оприлюднив декларацію після звільнення з інформацією про майно та доходи за 2020 рік. Місцеві ЗМІ повідомляли, що Микола Ходаківський звільнився з посади за власним бажанням.

Зазначимо, що офіційна зміна керівника в Коростенській міській лікарні відбулася 7 вересня цього року.

Микола Ходаківський – це той керівник лікарні, у якого, за даними слідства, директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик вимагав хабар.

Нагадаємо, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн - 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» Суслик повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Під час виступу у суді 1 вересня Микола Суслик сказав, що свою провину не визнає, вважає обвинувачення провокацією – керівник Коростенської лікарні Микола Ходаківський хотів йому помститися.

Як повідомляв Житомир.info, обвинувальний акт щодо Миколи Суслика в травні 2021 року скерували до суду. До цього часу Суслик встиг звільнитися з посади директора департаменту (5 березня 2021 року за угодою сторін) і розлучитися. На судовому засіданні 8 липня Микола Суслик заявив, що свою вину не визнає і ні в кого кошти не вимагав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ходаківський лікарня Коростень звільнення хабар Суслик  
Матеріали по темі