Події

Підлітка із села Житомирської області підозрюють у сексуальному насильстві стосовно 10-річної дівчинки

14 January 2022, 19:04

Неповнолітнього жителя Житомирського підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину стосовно малолітньої дитини: за даними слідства, 15-річний хлопець вчинив сексуальне насильство щодо 10-річної дівчинки.

Про це 14 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури місцевому жителю, неповнолітньому, повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину проти малолітньої дитини (ч.4 ст. 152 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідством установлено, що злочин скоїв 15-річний хлопець 7 січня 2022 року в одному із сіл Житомирського району.

«Будучи вже у стані сп’яніння, він завітав до сусідів на день народження, де була присутня сім’я потерпілої дитини. Коли ж 10-річна дівчинка, за погодженням із батьками, близько 8-ї години вечора пішла додому (проживали поруч), парубок скористався відсутністю сторонніх осіб, які могли б завадити злочину, та силою затягнув потерпілу на подвір’я нежилого домогосподарства. Незважаючи на вмовляння дитини відпустити її, вчинив стосовно неї дії сексуального характеру», – інформують у прокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводить відділення поліції № 5 Житомирського райуправління поліції.

Чуднівська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

За інформацією служби у справах дітей органу місцевого самоврядування, підозрюваний з 2016 року перебуває на обліку як дитина, яка проживає у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2020 року в Романівському районі Житомирської області до поліції звернулась мати дівчинки із повідомленням про злочин відносно дитини. Під час першочергових дій правоохоронці з’ясували, що 23-річний сусід запросив сусідську дівчинку піти разом до річки. Там силоміць роздягнув та намагався зґвалтувати. За першочерговою інформацією було відомо, що дитина почала пручатись та кричати, що й завадило чоловікові. 8 листопада 2021 року Житомирський районний суд виніс вирок молодому чоловікові, який заманив до річки сусідську 10-річну дівчинку й там зґвалтував. За скоєння особливо тяжкого злочину чоловіка засудили до 11 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування насильство сексуальне насильство прокуратура  
Матеріали по темі