Політика

Результати перевірки декларації житомирського нардепа: забув про 37 тис. грн на банківському рахунку і не знав про фірму дружини

20 January 2022, 15:02

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило повну перевірку декларації за 2020 рік народного депутата Сергія Кузьміних (фракція партії «Слуга народу»), який обраний до Верховної ради від Чуднівського округу №67.

Довідка від 14 січня 2022 року про результати перевірки оприлюднена на сайті НАЗК.

Зокрема, перевірка виявила, що нардеп не вказав в декларації ТОВ «Студія Веб-Дизайну», яке належить його дружині (зареєстроване в лютому 2018 року, має статутний капітал 4 тис. грн та основний вид діяльності – рекламні послуги). Сергій Кузьміних пояснив, що не зазначив відповідні відомості «у зв’язку з необізнаністю».

Також в декларації відсутня інформація про кошти на рахунках в АТ «Універсал Банк»: 37 тис. 159,55 грн, які належать Сергію Кузьміних, та 15 тис. 972,06 грн, які належать дружині. Натомість Кузьміних вказав 33 тис. грн на рахунку без зазначення банку зберігання.

«На запит Національного агентства щодо вказаного активу суб’єкт декларування підтвердних документів не надав. Встановити відомості про вказаний грошовий актив під час проведення повної перевірки не вдалося», - зазначається у довідці.

Загалом недостовірні відомості в декларації народного депутата відрізняються від достовірних на 41 тис. 321,68 грн, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації, і не підпадає під ознаки правопорушень.

Повністю довідку про результати перевірки дивіться тут

Нагадаємо, декларацію нардепа Сергія Кузьміних почали перевіряти наприкінці липня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2021 року стали відомі результати перевірок декларацій за 2020 рік двох житомирських нардепів: у Богдана Кицака (фракція «Слуга народу», обраний від Бердичівського округу №63) виявили недостовірні дані про вартість квартири у Бердичеві та не вказані 140 тис. 030,75 грн на банківському рахунку, однак ознак кримінального правопорушення НАЗК не встановило; у Михайла Забродського (фракція «Європейська Солідарність», ексдепутат Житомирської облради) виявили недостовірні відомості на загальну суму 1 млн 566 тис. 700,09 грн і направили матеріали перевірки до правоохоронних органів.

22 грудня 2021 року НАЗК завершило перевірку декларації за 2020 рік нардепа Дмитра Костюка (фракція «Слуга народу», обраний від Новоград-Волинського округу №65): виявили 2,6 млн грн розбіжності між офіційними доходами та задекларованими коштами, але порушень не знайшли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК нардеп декларація перевірка Кузьміних  
Матеріали по темі