Події

​У Коростенському районі поліцейські вилучили у 18-річного хлопця рушницю: зброю взяв у батька і пішов на полювання

27 January 2022, 09:56

Уночі 25 січня у Коростенському районі поліцейські разом з єгерями мисливського господарства затримали парубка, в якого не було документів на нарізний карабін. Як з’ясувалось, хлопець взяв зброю у батька, який не подбав про її належне збереження, та вирушив на полювання. Нині розпочато досудове розслідування та триває встановлення всіх обставин.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«До поліції надійшло повідомлення від працівників мисливського господарства, розташованого у Коростенському районі про те, що в угіддях чути постріли з вогнепальної зброї. На місці події єгері спільно з поліцейськими застали 18-річного жителя смт Хорошева. У хлопця при собі був мисливський нарізний карабін «Remington 783». Жодних документів, що підтверджували б легальність володіння та використання зброї парубком, не було. Під час перевірки поліцейські з’ясували, що карабін належить його батькові. Правоохоронці вилучили з місця події зброю, тепловізор та ніж і направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Нині триває подальше з’ясування всіх обставин. Відповідно до чинного законодавства хлопцеві може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років»,- йдеться у повідомленні.

Водночас правоохоронці перевірили за місцем проживання власника карабіна. Встановлено, що 40-річний житель смт Хорошева має у власності 2 одиниці мисливської нарізної та 2 одиниці мисливської гладкоствольної зброї. Вся вона була зареєстрована у встановленому законом порядку.

«Зважаючи, що чоловік не подбав про належне її зберігання, поліцейські вилучили рушниці та карабіни та склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 191 (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів) КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 7 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого», - повідомляють у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, всередині грудня 2021 року правоохоронці виявили порушників правил полювання: у двох чоловіків вилучили незареєстровану зброю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя мисливець полювання поліція Коростенський район  
Матеріали по темі