Політика

До суду передали справу про порушення вимог фінансового контролю депутатом Житомирської міської ради

27 January 2022, 11:12

Корольовський районний суд м.Житомира 8 лютого 2022 року буде розглядати справу про адміністративне правопорушення депутата Житомирської міської ради Людмили Кропивницької.

В інформації на сайті суду вказана суть позову – порушення вимог фінансового контролю.

Очевидно, що мова йде про результати перевірки декларації Людмили Кропивницької за 2020 рік, де недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 840 193,88 грн, що є ознакою правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначена частина ст.172-6 КУпАП: Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн до 42,5 тис. грн).

Перевірка, зокрема, виявила, що Людмила Кропивницька вказала невірний грошовий розмір своєї частки у кількох фірмах – недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 350 тис. грн. Крім того, невірно вказана вартість ПП «Фабрика вікон та дверей «Океан», яка належить декларантці: 40 тис. грн замість 300 тис. грн, відомості відрізняються на 260 тис. грн. Також депутатка не вказала в декларації свою частку ще у п’яти фірмах, що сумарно становить 124 тис. грн. Крім того, в декларації відсутня інформація її кошти на банківських рахунках: 94 тис. 476,29 в ПриватБанку та 11 тис. 717,59 грн в «ОТП Банк».

Нагадаємо, Людмила Кропивницька, директор розпорядник ТОВ «Люцина», в 2015 році вперше була обрана депутатом Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина», на місцевих виборах 2020 року обрана депутатом міськради від партії «Сила і Честь» .Наприкінці червня 2021 року НАЗК повідомило про початок перевірки декларації Людмили Кропивницької «за результатами автоматичного аналізу даних у деклараціях комп’ютером».

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2021 року НАЗК почало повну перевірку декларації депутата Житомирської облради Володимира Кропивницького – чоловіка Людмили Кропивницької. Перевірка виявила, що недостовірні дані відрізняються від достовірних на 1 млн 286 тис. 096,65 грн, це є ознакою правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366-2 КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд НАЗК перевірка декларація Кропивницька  
Матеріали по темі