Місто

У Житомирі на 20 грн збільшили вартість безкоштовних обідів для малозабезпечених

2 February 2022, 13:56

Через подорожчання продуктів вартість гарячих обідів для малозахищених верств населення в Житомирі також зросла в ціні. Відповідне рішення прийняли 2 лютого на засіданні виконкому міської ради.

«Це повноцінний обід з набором страв, була 43 грн встановлена вартість, наразі просимо 60 грн, а святковий обід до державних і визначних дат був 80, зараз просимо 100 грн. Прикладено відповідне меню. Це пов'язано з тим, що подорожчали харчові продукти, але ми хочемо, щоб наші малозабезпечені особи, які потребують гарячого харчування, мали можливість повноцінно поїсти», – говорить директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.


Аби отримати таку допомогу, потрібно звернутися до міського територіального центру соціального обслуговування. І раз на рік протягом місяця малозабезпечені житомиряни можуть отримати безкоштовні обіди.

Але наразі людей безкоштовно не годують, послугу відновлять навесні, після проведення публічної закупівлі.

«Харчуються люди, які перебувають на обліку в територіальному центрі. Призначено на цей рік близько 1 млн грн, тобто буде проведена закупівля, і, відповідно до закону «Про публічні закупівлі», буде визначений переможець. Люди, які подають документи на таку натуральну допомогу через територіальний центр, будуть отримувати разове в день гаряче харчування, кожна людина харчується протягом місяця», – каже Вікторія Краснопір.

Раніше їжу для людей готували студенти, які вчаться у навчальних закладах на кухарів та офіціантів.

«У нас надавав ці послуги по публічній закупівлі ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира», наш професійно-технічний заклад. Добре, що готували цю їжу на навчальній кухні саме учні закладу і випускали людям похилого віку через офіціантів, і бабусі приємно, коли їй принесуть цю їжу, цю гарячу страву на гарній тарілці», – розповідає директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.

Щодо меню, то людям пропонують повноцінний обід з трьох страв.

«Наприклад, холодна закуска – це вінегрет, салат з буряка, тобто враховували специфіку вікової категорії з її станом здоров'я, необхідність дієтичного харчування. Наприклад, суп з крупою, картопляний або борщ, розсольник. Далі котлета рублена, гречана каша, пиріжок з повидлом, чай або компот, узвар. Тобто повний набір страв», – зазначає Вікторія Краснопір.

Як зауважила директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір, ця послуга є дійсно потрібною. За 2021 рік нею скористалося понад 1 800 людей, а загалом було приготовлено 23 878 обідів.

Сюжет про те, як годували малозабезпечених житомирян у 2020 році, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 27 серпня 2020 року в департаменті соціальної політики Житомирської міської ради розповідали, де малозабезпеченим житомирянам брати талони на безкоштовні обіди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малозабезпечений малозахищений департамент соцполітики Краснопір харчування обід  
Матеріали по темі