Політика

Парламентська фракція «Слуга народу» почала процедуру виключення житомирського нардепа Кузьміних

22 February 2022, 09:30

На засіданні парламентської фракції «Слуга народу» народним депутатам роздали підписні листи про виключення зі складу фракції депутатів Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних.

Про це ввечері 21 лютого повідомила речниця фракції Юлія Палійчук, оприлюднивши заяву голови фракції Давида Арахамії.

«Народним депутатам від «Слуги Народу» будуть роздані підписні листи для збору голосів про виключення зі свого складу Олександра Трухіна і Сергія Кузьміних», - йдеться у заяві.

У пресслужбі фракції зазначили, що така процедура застосовувалася фракцією раніше, зокрема, при виключенні нардепів Людмили Буймістер та Артема Дмитрука.

Зазначимо, що пресслужба партії ще 2 лютого повідомила, що нардеп Сергій Кузьміних надіслав голові парії «Слуга народу» та керівнику фракції лист з проханням тимчасово виключити його з парламентської фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд вже більше ніж тиждень намагається обрати нардепу Сергію Кузьміних запобіжний захід, але з різних причин засідання переносяться і зрештою, в понеділок, 14 лютого, після того, як на першому засіданні цього дня адвокат Лариса Криворучко заявила відвід судді, на засідання, яке було призначене на 15:00 цього ж дня, та на всі наступні засідання, які відбувалися 15 і 16 лютого ні адвокат, ні нардеп не приходили. Суддя 16 лютого вирішив, що доцільно буде направити Сергію Кузьміних виклик до суду за місцем його роботи – у Верховну раду. На засідання ВАКС, який 17 лютого продовжив розгляд Кузьміних запобіжного заходу, народний депутат знову не з’явився і суддя постановив «здійснити привід підозрюваного Кузьміних Сергія Володимировича в судове засідання, призначене на 10:00 24 лютого 2022 року».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. Цього ж дня

1 лютого НАБУ та САП закликали нардепа Сергія Кузьміних припинити ігнорувати виклики до правоохоронців та не боятися Закону, зауваживши, що 31 січня «особа, що представилась захисником нардепа, повідомила телефоном слідству, що наразі депутат знаходиться у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде». 2 лютого Національне бюро опублікувало оперативне відео підготовки та отримання нардепом Сергієм Кузьміних хабаря за поставку медичного обладнання у житомирську лікарню. А вже 3 лютого НАБУ оприлюднило інформацію про оголошення народного депутата в розшук, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди:Кузьміних звинувачується за ч.2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом), де передбачене покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 12 тис. 750 грн до 25 тис. 500 грн) або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. 4 лютого Сергій Кузьміних вперше прокоментував подію: заявив, що здивований інформацією НАБУ про свій розшук, а його адвокат Лариса Криворучко зауважила, що «політична складова кримінальної справи очевидна».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних нардеп фракція ВР слуга народу Арахамія  
Матеріали по темі