Події

​НАБУ оприлюднило оперативне відео отримання хабаря нардепом Кузьміних за поставку обладнання до житомирської лікарні

2 February 2022, 17:39

НАБУ опублікувало оперативне відео підготовки та отримання нардепом Сергієм Кузьміних хабаря за поставку медичного обладнання. У відео мова йде про житомирську лікарню №2.

Про це 2 лютого повідомили на офіційній сторінці НАБУ у соціальній мережі.

«З огляду на суспільний резонанс, НАБУ публікує оперативне відео у межах розслідування стосовно народного депутата України. 28 січня 2022 року його викрили після одержання 558 тис. грн. Слідство вважає, що ці кошти нардеп отримав за зловживання своїми законними повноваженнями. Однак, через «депутатський імунітет» народного обранця затримати не змогли. І він й досі ігнорує повістки про виклик органів слідства попри той факт, що від 31 січня 2022 року набув статус підозрюваного», - йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри щодо скоєння злочину народним депутатом Сергієм Кузьміних: депутат підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. 1 лютого НАБУ та САП закликали народного депутата припинити ігнорувати виклики до правоохоронців та не боятися Закону. Тим часом нардеп Кузьміних просить тимчасово виключити його з парламентської фракції «Слуга народу».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. З власних джерел редакції стало відомо, що нардепа затримали у придорожньому кафе коли він перераховував гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних хабар НАБУ відео  
Матеріали по темі