Події

У Житомирській області борються з продажем алкоголю: цукор для самогону забирають на потреби лікарні, готовий «продукт» виливають

5 March 2022, 21:55

Варта правопорядку «завітала» до самогонщиків у селищі Романів Житомирської області та передала їх цукор на лікарню.

Про це 3 березня повідомив сайт «Твій Романів».

«Варта правопорядку на Романівщині несе цілодобову службу у громадах. Сотні її членів дбають про спокій громадян і забезпечення правопорядку. Минулої ночі з 2 на 3 березня до Варти звернулися жителі, які повідомили, що у центрі Романова здійснюють продаж самогону. Варта відвідала «підприємців», провела з ними бесіду. Тож продавці пожертвували мішок цукру (запас для виготовлення самогону) на потреби Романівської лікарні», – пише видання.

Також повідомляється, що в селищі спіймали п’яних порушників комендантської години.

А 5 березня «Твій Романів» розповідав про ще два випадки продажу алкоголю у воєнний час, зафіксованих Вартою правопорядку та поліцією.

«У Варту правопорядку, яка діє у Романові, надійшов виклик за гарячою лінією, в якому повідомили, що у Романівці два заклади продають алкоголь. На місце виїхали представники Варти, поліції та селищної ради. У закладах провели роз'яснювальну роботу, поліція зафіксувала відповідний факт правопорушення. Весь наявний алкоголь вилучили. Частина з нього була без акцизу, розлита в пляшки», – інформує сайт.

Один із власників закладів пожертвував харчі для бійців Варти і тероборони. З порушниками продовжують роботу.

Про боротьбу із продажем алкоголю у воєнний час 4 березня повідомляла і Ємільчинська селищна рада. Там оковиту просто виливали на землю.

«Перший пішов! Війна, закон, попередження – а одному із заповзятливих підприємців нашої громади хоч кілка на голові! Тож сьогодні по обіді (4 березня) пара каністр його сивухи-трунку пішло в сиру землю, з якої відразу ж проросли відповідні наслідки для "бізнєсмена". Начувайтеся, ділки, бо працюємо далі!», – попереджають у Ємільчинській громаді.

Нагадаємо, 28 лютого очільник Житомирської військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що на території усієї області заборонено продавати алкогольні напої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь спиртне війна воєнний стан заборона  
Матеріали по темі