Місто

Житомирських дітей, які мають онкозахворювання, перевозять до швейцарських клінік

10 March 2022, 22:51

Членів сімей житомирських військовослужбовців відправляють до Італії та інших країн, де вони будуть у безпеці. А маленьких житомирян, що мають онкозахворювання, перевозять до Швейцарії. Там пацієнти зможуть отримати безкоштовну медичну допомогу.

Про це у вечірньому відеозверненні 10 березня розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Шановні житомиряни! Доброї всім ночі. Пройшов ще один день війни з росією. Хочу подякувати всім, хто пліч-о-пліч боронили наш Житомир, подякувати нашим військовим, подякувати простим житомирянам, які просто приймають гуманітарну допомогу, просто допомагають біженцям, просто допомагають вивезти людей, дітей, матерів – усіх, кого потрібно зараз вивезти з Житомира. Ми вже вивезли частину сімей 95-ї бригади й інших військових (сімей військових) в Італію. Ми домовилися з Угорщиною про те, що вона прихистить ще приблизно 100 житомирян. І це будуть сім’ї наших військових. Також є вже домовленість зі Швейцарією, що вони приймуть наших онкохворих дітей. Тому якщо ми, не дай Бог, когось забули, хтось переїхав зі своєї адреси, є можливість відправити дітей у Швейцарію. Клініки Швейцарії будуть лікувати їх безкоштовно. І фонд SECO, швейцарський урядовий фонд, надає допомогу і розміщує, харчує і фактично на повному пансіоні приймає наші родини, дітей у Швейцарії. Хочу подякувати ще за допомогу посольству України в Швейцарії. Це просто чудові люди, які також нам допомагають в цьому. Ввозили біженців з Макарова, Бучі, інших (міст), з Сумської області. Хочу подякувати нашим водіям трамвайно-тролейбусного управління. Це сміливі люди, які їдуть у місця, які іноді обстрілюють, і вивозять дітей, жінок, людей похилого віку. І ми їх розміщуємо у школах, садочках міста Житомира: нагодували, напоїли, вклали спати. Людям, які дуже багато пережили, зараз потрібен просто спокій. Відправляємо їх і до Львова, до Івано-Франківська, до Рівного. Привіт голові адміністрації Рівненської області. Це чудова людина, яка допомагає місту Житомиру. І це подяка від всіх. І, знаєте, щось є в мене таке відчуття, що сьогодні літаки російські, може, не будуть літати над нашим Житомиром. Всім дякую, ви всі чудові. Гарної ночі», – побажав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, ввечері 8 березня Сергій Сухомлин інформував, що вимушених переселенців зі Сходу, Харківської та Київської областей розміщують у житомирських школах та дитсадках, та називав номери закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна евакуація  
Матеріали по темі