Політика

Житомирська облдержадміністрація виступила із заявою

3 April 2007, 15:54

Житомирська облдержадміністрація виступила із заявою стосовно поточної політичної ситуації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

Заява Житомирської облдержадміністрації щодо політичної ситуації в Україні

2 квітня Президент України Віктор Ющенко у відповідності до положень Конституції України та обов’язків Президента України з дотриманням необхідної конституційної процедури підписав Указ № 264/2007 „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”.  Рішення Глави держави продиктовано гострою необхідністю та обов’язком Президента України вберегти державу, її суверенітет і територіальну цілісність, забезпечити дотримання Основного Закону України, прав і свобод людини і громадянина.

Причиною цього рішення Глави Держави стала політична криза, яка становить загрозу Україні, неконституційний процес формування і переформатування парламентської більшості, ревізія волі народу, постійна практика прийняття нелегітимних, антиконституційних рішень, систематичне недотримання зобов’язань. Порушення Конституції України, серед яких ключовим став неконституційний характер створення коаліції створили однозначні правові і політичні підстави для розпуску Верховної Ради України.   
Житомирська обласна державна адміністрація вважає, що Указ Президента України відповідає всім нормам Конституції України та є обов’язковим до виконання по всій території України.

Житомирська облдержадміністрація сьогодні забезпечує роботу органів державної влади на рівні області та районів в звичайному режимі і постійно координує дії з правоохоронними органами. Своїм завданням  облдержадміністрація вважає технологічне забезпечення проведення позачергових виборів до Верховної Ради України 27 травня 2007 року та гарантує проведення чесного  демократичного виборчого процесу.

Дострокові вибори  відбудуться у повній відповідності до Конституції України, національних та міжнародних демократичних стандартів. Волевиявлення кожного громадянина буде вільним. Облдержадміністрація сприятиме роботі міжнародних спостерігачів.

Облдержадміністрація повідомляє, що ситуація в області знаходиться під контролем та залишається стабільною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі