Суспільство

​На Великодні свята поліція Житомирської області просить вірян дотримуватися правил воєнного часу та пам’ятати про комендантську годину

16 April 2022, 09:33

На вихідних, 16-17 квітня, відбуватимуться масові релігійні богослужіння, приурочені святу Великодня та Вербній неділі (у різних обрядах). Відтак поліцейські забезпечуватимуть правопорядок та безпеку вірян та водночас інформують, що у ці дні продовжує діяти комендантська година, а відтак існують певні обмеження щодо перебування цивільних осіб на вулицях уночі.

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Очікується, що Великодні богослужіння пройдуть у понад 50 спорудах римо-католицьких та греко-католицьких храмів за участі близько 2,7 тисячі вірян. Також релігійні відправи та освячення символічних букетів відбудуться у понад 500 православних церквах, в яких візьмуть участь близько 12,4 тисячі учасників. Правопорядок та безпеку на території культових споруд й поблизу у ці дні забезпечуватимуть понад 330 поліцейських, серед яких передбачені піші та автопатрулі», - повідомили в поліції.

Зважаючи на умови воєнного часу, поліцейські закликають учасників релігійних заходів дотримуватися правил безпеки, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не відвідувати храми у комендантський час, який нині починається о 22:00 та триває до 5:00. За інформацією поліції, попередньо, священнослужителі здійснюватимуть богослужіння з врахуванням цих обставин.

«Водночас варто пам’ятати, що нині всім необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, які, у разі необхідності, поліцейські перевірятимуть. Тож, шановні громадяни! Не порушуйте визначені правила, не наражайте на небезпеку себе та рідних, будьте пильними та обережними. У разі виявлення невідомих предметів чи речовин, підозрілих осіб, негайно звертайтесь до найближчого наряду поліції або телефонуйте на спецлінію 102», - зазначили в поліції і додали, що правоохоронці продовжують працювати у посиленому режимі, населені пункти Житомирщини патрулюють наряди поліції, у тому числі й спецпризначенці РПОП, та нацгвардійці. Ситуація в області контрольована.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, перед католицьким Великоднем у Житомирській області похолодає, очікуються нічні заморозки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Вербна неділя богослужіння війна комендантська година  
Матеріали по темі