Влада

​Мер розповів про «переїзд» до Житомира компанії та університету зі Сходу, а також про плани щодо роботи ліцею №25

16 April 2022, 22:25

У вечірньому відеозверненні 16 квітня мер Житомира Сергій Сухомлин поділився позитивними новинами щодо роботи ліцею №25, розповів про переїзд до нашого міста кількох факультетів Маріупольського університету та однієї з компаній Харкова, а також про завершення будівництва нового заводу «Ферпласт» у Житомирі. Наостанок міський голова привітав католиків зі святом. Однак за пів години мер Житомира записав ще одне коротке звернення, у якому попросив містян уважно віднестися до сигналів тривоги цієї ночі.

Далі текст звернення:

Ще один спокійний день пройшов у Житомирі. Продовжуємо працювати. Сьогодні зранку в мене були батьки і вчителі нашого ліцею №25. Їх усіх цікавить одне питання: що далі буде з навчальним закладом. Це запитують і з-за кордону, наші діти і батьки пишуть. Скажу точно, що ліцею №25 буде. На минулому тижні мав спілкування з міністром освіти. Зрозуміло, що ми за пів року чи за рік не побудуємо новий ліцей, але нам дуже важливо зберегти його, зберегти колектив. І для цього ми робимо наступні кроки. У нас вже є домовленість і всі листи ми вже написали. На протязі декількох тижнів чекаємо на рішення Кабінету міністрів, щоб передали нам учбові корпуси одного з професійно технічних училищ, яке знаходиться в центрі міста. І для того, щоб ми за літо змогли провести там повний ремонт і тимчасово віддати під класи для ліцею №25. Також ми активізували роботу по гімназії №23, для того, щоб до 1 вересня діти перших класів вже могли піти до навчальної школи в ці приміщення. Зрозуміло, що наразі казначейство не пропускає платежі, окрім соціальних виплат, тому фактично підрядники роблять усі роботи за свої кошти. Ми не можемо зараз їм заплатити за ці роботи.


Є багато позитивних новин. Наприклад, ми вчора зустрічалися з ректором Маріупольського університету. Деякі факультети цього вузу переїжджатимуть до Житомира, і це класно, є позитив. Хочу подякувати голові Житомирської ОДА Віталію Бунечку за це. Це завдяки його особистим знайомствам і комунікації вдалося це зробити.

Мав спілкування з власниками компанії «Ферпласт» по скайпу, вони продовжують будівництво свого заводу і найближчим часом очікують на запуск нового заводу, який знаходиться на Хімволокні. Побудовані нові цехи, завезено обладнання і ми чекаємо, коли вже новий завод «Ферпласт» запуститься в місті Житомирі.

Також сьогодні їде велика фура з високотехнологічним обладнанням з міста Харків, перевозить одну з компаній. Це найбільша в Україні компанія 3D друку. Ми допомагаємо перевезти усе обладнання. Компанія буде знаходитись в Житомирі.

Машина, яка відвозила з Житомира пасочки і індивідуальні посилки житомирян, а також продукти харчування і багато чого іншого на 95 бригаду, вже повертається назад. Сьогодні різним підрозділам військових передали три квадрокоптери і в мене ще залишилось два. Будь ласка, пишіть, я не обіцяю всім, але хто напише, що треба тим підрозділам, які зараз знаходяться в зоні бойових дій, де в першу чергу потрібно – зможемо передати ще два квадрокоптери.

І усіх католиків, усіх хто сьогодні святкує Пасху, вітаю! Дай Боже нам усім миру, добра і любові! На добраніч, Житомир!

За пів години після цього звернення мер Житомира ще раз вийшов в ефір і попросив не ігнорувати сирени.

«Шановні житомиряни! Ще раз сьогодні виходжу в ефір. У мене прохання сьогодні дуже й дуже уважно слідкувати за сигналами тривоги. Може я «дую на воду», але краще, щоб я помилявся. Доброї ночі і все буде добре!», - зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 15 квітня через поганий зв’язок мер Житомира не зміг записати традиційне відеозвернення, а тому обмежився письмовим дописом на своїй сторінці у фейсбук. Він відповів на деякі питання житомирян з приводу транспортування ракет «Нептун», про що йшлося у вчорашньому зверненні мера, а також попросив не створювати хаос у соцмережах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин звернення  
Матеріали по темі