Суспільство

Під час воєнного стану в Україні на Великдень та травневі свята додаткових вихідних не буде

18 April 2022, 14:46

Цього року українці через воєнний стан не матимуть додаткових вихідних у квітні на Великдень та на травневі свята.

Про це 15 квітня повідомила Державна служба України з питань праці.

«Навесні 2022 року мали б бути вихідними днями понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24.04.2022), 2 травня (перенесення вихідного з 01.05.2022) та 9 травня (святковий день). Однак статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів. Тому 25 квітня, 2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 квітня Уряд затвердив зміни щодо організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану: робота за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку. В інтерв’ю 14 квітня мер Житомира не радив повертатися в місто раніше 7-9 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2022 року набув чинності закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці воєнний стан вихідний 9 травня Великдень  
Матеріали по темі