Місто

Міськрада надала перелік садочків, які працюватимуть у Житомирі з 9 травня, у департаменті розповіли про умови прийому

4 May 2022, 14:20

У вечірньому зверненні 3 травня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що найближчим часом у місті запрацюють ще деякі дошкільні навчальні заклади. Тому департамент освіти приймає заяви від батьків, аби розуміти, у яких районах міста є потреба у відновленні роботи закладів.

Про особливості прийому дітей до садочків Житомир.info 4 травня розповіла перший заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

З її слів, з 9 травня у Житомирі роботу готові відновити 25 дошкільних навчальних закладів.

«Ми підтримуємо розвиток міста. Зрозуміло, що люди зможуть спокійно працювати, якщо ми зі свого боку виконаємо свої функції та надамо послугу, яку й має забезпечити департамент освіти. Ми цю стратегію розробляємо вже більше двох тижнів. Для працівників критичної інфраструктури підготували 5 садочків, вони з укриттям. Але треба розуміти, що кількість місць, які ми можемо забезпечити в укритті, не відповідає тій кількості місць, що у нас є у групах. Загалом дійшли висновку, що можемо відкрити 25 закладів. Ті заклади, які не мають укриття, в яких не готові відкриття, будуть приєднані до інших ДНЗ за територіальним розміщенням. І з понеділка (9 травня) заклади будуть приймати дітей. Ми підготували умови прийому. Зберемо керівників закладів, що відкриваються, розкажемо, що вони мають зробити для того, аби зарахувати дітей, які постійно відвідували навчальний заклад», – повідомила Світлана Ковтуненко.

Вона наголосила: прийом нових вихованців дошкільні навчальні заклади в умовах воєнного стану проводити не будуть.

Обов’язковою умовою прийому до закладів є зайнятість обох із батьків.

«Обов’язково потрібно, аби працювали двоє батьків. Якщо один із батьків не працює, не варто вести у дошкільний навчальний заклад, адже вони можуть зайняти місце тих, хто дійсно потребує цього місця – коли обоє з батьків працюють і не мають можливості доглядати за дитиною. Батьки, коли будуть знайомитися з умовами перебування дітей, напишуть, де працює мама і батько. Перевірити – це вже наше питання. І якщо та інформація не відповідатиме дійсності, ми будемо реагувати. Тут уже звертаємось до свідомості кожного з батьків і просимо поставитись до ситуації з розумінням», – зазначила заступник директора департаменту освіти.

Батькам, які збираються вести дітей у садочок, потрібно зв’язатися з вихователями.

«У ті садочки, які відкрилися, батьки можуть привести дітей у понеділок. Варто зв’язатися телефоном з вихователями. Так, є ще один момент: не всі вихователі і їхні помічники є на місці, тому будуть задіяні працівники інших закладів. Тобто, колектив укомплектуємо, належний навчально-виховний процес і догляд буде забезпечений», – запевнила Світлана Ковтуненко.

Для батьків, які будуть вести дитину до приєднаного закладу, необхідно буде взяти довідку з попереднього садочка та копію довідки про щеплення.

Зазначимо, що в обідню пору 4 травня пресслужба міської ради оприлюднила список дошкільних навчальних закладів Житомирської громади, які працюватимуть з 9 травня.

«26 садочків у Житомирі готові з наступного тижня до прийому дітей. Дошкільні заклади приймають дітей, батьки яких працюють. Поставтеся із розумінням до відвідування вашими дітьми дошкільних закладів. Дитячі садочки, які прийматимуть діток з наступного тижня, мають укриття, де перебуватимуть дошкільнята у разі сигналу повітряної тривоги», – зазначають у міськраді.

Перелік садочків, які працюватимуть:

№11, 25, 26, 29, 30, 38, 40, 41, 44, 45, 46, 49, 52, 53, 55, 57, 58, 59, 65, 66, 68, 69, 71, 73, Вереси, 34

20 дитячих садочків, які НЕ МАЮТЬ безпечних укриттів, будуть прикріплені до наступних дошкільних закладів:
ДНЗ №51 — до №25;
ДНЗ №6, 15, 17 — до №30;
ДНЗ №27 — до №44;
ДНЗ №37, 63 — до №49;
ДНЗ №33, 42, 56, 70 — до №57;
ЦРД №5 — до №58;
ДНЗ №21 — до №59;
ДНЗ №3 — до №66;
ДНЗ №61, 43 — до 68;
ДНЗ №10 — до №69;
ЗДО №1 — до №71;
ДНЗ №35, 39 — до №73.

Алгоритм прийому дітей дивіться на сайт міськради.

Нагадаємо, у зверненні 22 квітня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомляв про плани відновити роботу 5 дитячих садочків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочок ДНЗ дитина дитсадок Ковтуненко 
Матеріали по темі