Події

У Житомирській області 22-річний хлопець викрав генератор з блокпосту

12 May 2022, 14:57

10 травня житель селища Нова Борова заявив у поліцію про крадіжку генератора з території блокпосту неподалік одного з сіл місцевої громади. Поліцейські встановили причетного до крадіжки: ним виявився 22-річний місцевий житель.

Про це 12 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

34-річний власник генератора помітив відсутність свого майна лише уранці, коли заступив на чергування.

«На місце події було скеровано слідчо-оперативну групу відділення поліції №4 Житомирського РУП, працівники якої задокументували усі обставини та зібрали наявну слідову інформацію. У цей час дільничний та поліцейський офіцер громади, заручившись підтримкою місцевих жителів, обходили лісову територію довкола блокпосту. Там вони і помітили молодика, який усіма способами намагався уникнути зустрічі з ними. Правоохоронці зупинили чоловіка. У ході спілкування, як з’ясувалось, з 22-річним місцевим жителем, поліцейські звернули увагу на низку підозрілих обставин», - йдеться у повідомленні.

Відповісти на запитання поліцейських молодик послідовно не зміг, то ж був змушений розповісти правду. Проїжджаючи якогось дня блокпост, він помітив генератор. А цієї ночі, підібравши слушний момент зміни чергувань, відтягнув двигун углиб лісу, залишившись при цьому непоміченим. Уранці чоловік саме йшов до сховку, щоб забрати чуже майно, коли його помітили правоохоронці. Викрадений генератор поліцейські вилучили, а чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України, за таємне викрадення майна, учиненого в умовах воєнного або надзвичайного стану, винній особі може загрожувати позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 6 травня працівники поліції області викрили шістьох чоловіків у причетності до крадіжок в обласному центрі, Станишівській та Чуднівській громадах. Чоловіки кралипродукти, електроінструменти та побудове приладдя.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2022 року пресслужба ГУНП у Житомирській області інформувала, що оперативники кримінальної поліції встановили причетність 23-річного житомирянина до крадіжок майна з транспортних засобів у смт Озерному. Було встановлено, що у ніч з 13 на 14 січня з шести автомобілів, залишених власниками у дворах багатоповерхівок, було викрадено відеореєстратори та інше майно. Поліцейські вилучили частину викраденого.

22 квітня пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про завершення розслідування низки крадіжок майна з транспортних засобів у смт Озерному жителем обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка Нова Борова генератор блокпост 
Матеріали по темі