Місто

У Житомирі комунальники почали прибирати уламки будинків, зруйнованих російськими авіаударами

24 May 2022, 14:44

На Богунії у Житомирі 24 травня комунальники розпочали прибирати уламки зруйнованих будинків, які постраждали внаслідок російських авіаударів у березні.

«Розпочато роботу по вивезенню залишків та здійсненню демонтажу приватних будинків на розі проспект Миру – вул. Романа Шухевича, проїзд 2-й Богунський, провулок Рівний, вул. Євгена Коновальця. Сьогодні розпочали роботу, вивозимо будівельне сміття або те, що залишилося від будинків. До роботи залучено сім одиниць техніки, залучені комунальні підприємства міської ради та підрядна організація обласної державної адміністрації», – говорить заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.


У цьому районі в результаті обстрілу було пошкоджено близько сорока будинків.

«Під демонтаж попало 11 приватних будинків, це ми говоримо про вул. Мира та вул. Романа Шухевича. Крім цього, є часткова руйнація 35-40 будинків», – сказав заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Олександр показує, який вигляд має його будинок сьогодні. Пройшло вже три місяці, але розібрати завали досі не вдалося. Чоловік згадує, як почули вибухи, бігли у сховище, а зранку залишилися без дому та свого улюбленця.

«У той час був у кухні і бачив, як над домом пролетіла ракета і десь за лікарнею гепнула і затрусила весь район. Побіг, жінку розбудив. У тому коридорчику згрупувалися, закрив її голову рукою, два пальці до кісток, але лікарня поруч, то бігом зашили. Потім зранку з бомбосховища прийшли сюди і я не впізнав рідну хату. Собачку привалило стіною гаража, був німець такий дуже справний хлопчинка», – ділиться Олександр.

Олександр показує місце, де ймовірно впала бомба. Він розповів, що сьогодні прибираючи завали, знайшов уламок, який планує передати СБУ. Чоловік має надію, що будинок відбудує місцева влада.

«Добрі люди дали нам пожити без будь-який орендних оплат. Місто каже, що розберуть, вирівняють та по генплану дому, який був, збудують новий будинок. Дуже сподіваємося на нашу владу, що зроблять, як кажуть», – говорить Олександр.

У сусідньому будинку також жити не можна. Господар, чоловік пенсійного віку, через авіаудар отримав проблеми з зором та слухом. Зараз він проживає в орендованій квартирі, але має надію, що будинок відбудують.

«Все, що було у хаті, немає нічого, ні люстр, у мене було шість кімнат. Операцію на оці зробили, глухий став. Собака була у цій клітці, то контужений і поранений. Орендую квартиру, аж на Польовій. Плотить міська рада, а хто ж, звідки у мене гроші», – ділиться Степан.

Як зазначив заступник начальника управління житлового господарства, роботи з вивезення залишків будинків житомирян триватимуть близько двох тижнів.

Розповідь житомирянина, будинок якого постраждав від обстрілів, дивіться тут.

Нагадаємо, ввечері 1 березня в результаті обстрілу Житомира на вулиці Романа Шухевича загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні та обласному перинатальному центрі. За попередньою інформацією ДСНС було відомо, що пошкоджені 10 приватних будинків, загинуло дві особи, травмовано троє. Вранці 2 березня під час ранкового брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей: рятувальники з-під завалу дістали тіло ще однієї жінки, 16 осіб травмовані, серед яких 7 дітей. Відео наслідків обстрілу та розповідь очевидця дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі комісія обстежила більш як 200 пошкоджених ворожими обстрілами об’єктів. 12 травня 2022 року виконком міської ради затвердив перелік об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: руйнування руйнація вул.Шухевича Богунія обстріл авіаудар  
Матеріали по темі