Економіка

Житомирська ОДА повідомляє про стабілізацію цін на пальне в області: дизпаливо – 57 грн, бензин – 51 грн

10 June 2022, 15:25

На Житомирщині ситуація з паливом поступово стабілізується.

Про це 10 червня повідомляє пресслужба ОДА.

«Як повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА, ціни на пальне в області стабілізувалися на рівні: ДП 57 грн/л, бензин 51 грн/л (виділено ред.). У зв’язку з тим, що паливо завозиться невеликими партіями, на АЗС спостерігається дефіцит пального, що в свою чергу зумовлює черги на заправних станціях. Проте на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо невідкладного забезпечення проведення перевірок дотримання суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін вживаються відповідні заходи. Зокрема Головним управлінням Держпродспоживслужби у Житомирській області проводяться позапланові заходи (перевірки) державного (нагляду) контролю АЗС. До суб’єктів господарювання застосовано адміністративні та адміністративно-господарські санкції на суму 61,1 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Довідка ОДА: Для стримування зростання цін парламент “обнулив” акциз на пальне і знизив ПДВ з 20% до 7%. Зважаючи на дефіцит палива, Уряд вирішив тимчасово скасувати державне регулювання цін на пальне.

Нагадаємо, в області продовжують перевіряти та штрафувати АЗС, а в Житомирі вдень 9 червня лише на деяких заправках було паливо: вартість 1 л бензину коливалася від 49 до 52 грн, а ціна 1 л дизпалива сягала 56 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2022 року перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від держрегулювання цін на пальне: в уряді очікували, що після цього граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин – не вищими за 52 грн.

25 травня після позачергового засідання виконкому, де комунальним підприємствам з матеріального резерву видавали талони на бензин, мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що існує дефіцит палива, а 57 грн за дизель і 62 грн за бензин – це дуже висока ціна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пальне ОДА бензин дизель дизпаливо  
Матеріали по темі