Події

У Коростенському районі розслідують масштабне шахрайство: накладено арешт на білоруське майно на суму понад 30 мільйонів гривень

22 June 2022, 14:50

У Коростенському районі розслідують масштабне шахрайство: правоохоронці викрили схему ошуканства зі статутним капіталом підприємства та невиплатою заробітної плати. На майно підприємства білорусі наклали арешт.

Про це 22 червня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Кримінальне провадження слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СУ поліції розпочали у травні 2022 року за матеріалами співробітників УСБУ регіону за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 ККУ: шахрайство. Попередньо встановлено, що посадові особи підприємства створили штучний борг із виплати заробітної плати працівникам для безпідставного формування сум ПДВ у системі електронного адміністрування. Окрім того, у ході слідчих дій отримано документальні свідчення про те, що засновником та власником заводу є Гомельська міська рада народних депутатів Білорусі»,- йдеться у повідомленні.

Відтак для розслідування усіх обставин кримінального діяння та унеможливлення подальшої господарської діяльності підприємства на території Коростенського району, прибуток від якої може спрямовуватись до росії, а отже використовуватись для фінансування збройної агресії проти України, слідчими поліції за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури проведено низку дій: огляд, тимчасовий доступ до речей і документів, вилучення, передачу на відповідальне зберігання та ін.

«Окрім того, за відповідним клопотання 20 червня ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира накладено арешт на понад 350 найменувань, у тому числі на цехи, майстерні, транспортні засоби та спецтехніку й інше майно. За попередніми підрахунками, вартість вилученого становить понад 30 мільйонів гривень», - зазначає поліція.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури надала деякі деталі щодо злочину.

«За даними слідства, посадові особи підприємства шляхом обману зменшили свій грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати. Установлено, що власники щебеневого заводу із січня цього року не виплачують зарплату, заборгувавши 100 працівникам 4 млн грн. Крім цього встановлено, що засновником та власником підприємства, яке на Житомирщині займається промисловим видобутком надр - щебеню, є міськрада білоруського міста, країни, з території якої ведуться постійні ракетні обстріли українських мирних жителів, завдаються руйнівні бомбування об’єктів цивільної інфраструктури міст та сіл нашої держави», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, на початку травні пресслужба ДБР інформувала, що на залізничних станціях у Житомирській області виявили майже 200 російських вагонів та ініціювали їх націоналізацію.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2022 року пресслужба ДБР інформувала, що на залізничній станції «Коростень» конфіскували 100 вагонів з добривами та 2 вагони зі сталлю, які експортувались з Білорусі через Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура поліція білорусь шахрайство арешт ухвала 
Матеріали по темі