Місто

Чим та кому допоміг «Фонд громади Житомира» та які потреби мають наші захисники

23 June 2022, 15:15

За чотири місяці повномасштабної війни в Україні «Фонд громади Житомира» зібрав понад 13,1 млн грн.

Кому та чим вдалося допомогти, хто саме надсилав кошти на підтримку оборони рідного міста, 23 червня розповіли на спільному брифінгу голова правління Фонду та Житомирський міський голова.

«За чотири місяці було витрачено 9 млн 55 тисяч 373 грн. Кошти витрачалися за чотирма напрямами: територіальна оборона Житомира, потреби військових, підтримка постраждалих та внутрішньо переміщених осіб. На що пішло найбільше коштів – це закупка металу, тканини, матеріалів для виготовлення плитоносок, каски, тепловізори, прилади нічного бачення та приціли, тактичне спорядження для військових, генератори, акумулятори, мастила. Також установка для фільтрації води для Миколаєва. З 9 млн грн найбільше коштів направлено саме на потреби військових – це понад 63,2 % від всіх коштів», – розповіла голова правління Фонду громади Житомира Жанна Соловйова.


Крім Житомира, фонд допомогає й іншим містам та селам.

«Дуже багато людей надсилають саме на конкретну потребу, на допомогу конкретному селу. Тому фонд не може використовувати ці кошти на інші цілі, а використовує на те, на що надсилають, та звітує перед тим, хто надає кошти. Тому, з одного боку, Фонд підтримки Житомира, але ми бачимо, що підтримка Фонду поширюється далеко за межі Житомира», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На підтримку армії, постраждалих та переселенців кошти збирали всім світом. Хтось надсилав одним платежем велику суму, а хтось жертвував менше, але щодня. Проте, яка різня скільки, адже зараз важлива кожна гривня.

«Один з перших – «Укргазвидобування». Це 1,5 млн грн одним платежем. Компанія «МегаМаркет», що на в’їзді до Києва і який російські агресори зруйнували. Величезний гіпермаркет, вони просто надіслали 500 тис. грн однією платіжкою», – згадує мер.

«Один з житомирських лікарів щодня 50 грн надсилає на Фонд громади Житомира. Є іноземні партнери, які нас підтримують, наприклад, компанії Sana Commerce та Easygenerator на рахунок Фонду громади Житомира надіслали понад 100 тисяч євро», – додала голова правління Фонду громади Житомира Жанна Соловйова.

За словами міського голови, однією з найважливіших потреб для військових є автомобілі.

«Більше ніж 20 автомобілів комунальних підприємств та міської ради ми передали на ЗСУ. Більше ніж 100 автомобілів прийшло фактично через міську раду по актах від волонтерів для ЗСУ. Термін життя таких авто «на передку» інколи буває, що два-три дні», – каже Сергій Сухомлин.

На рахунку Фонду зараз залишилося більш ніж 4 млн грн, їх планують витратити на автомобіль для військових. Міський голова закликав разом збирати кошти на те, що дійсно потрібно нашим захисникам, а саме якісні військові автомобілі.

Гривневий рахунок (UAH):

Найменування отримувача: Благодійна організація «ФОНД ГРОМАДИ ЖИТОМИРА»

Код ЄДРПОУ: 38035857

Р/р: UA923052990000026004006406038

Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Призначення платежу: “Цільова благодійна допомога на підтримку Територіальної оборони Житомира”.

Про чоловік з Японії, який поселив у себе вдома родину з Житомира, а сам приїхав в Україну, аби показати світу правду про війну читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, за місяць роботи «Фонд громади Житомира» спрямував понад 5,7 млн грн на підтримку військових, допомогу потерпілим та на оборону міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонд благодійний фонд Фонд громади Житомира волонтер волонтерство  
Матеріали по темі