Події

Житель Житомирської області з поплічником намагалися втекти за кордон – давали прикордоннику 3 тис. доларів

8 July 2022, 10:33

Житель Житомирської області разом з поплічником намагалися втекти за кордон, сподіваючись підкупити прикордонника. Правоохоронці затримали чоловіків під час передачі «відкупних» - 3000 доларів США.

Про це 8 липня повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Правоохоронці затримали трьох чоловіків, які за хабар намагалися виїхати з країни.

«Під час війни ухилянти намагалися втекти за кордон, сподіваючись підкупити прикордонників Волині. Нацполіція та військова прокуратура завадила їх планам.

Поки українські військові ціною власного життя боронять нашу землю, знаходяться чоловіки, які вирішують вчинити «мужній» вчинок – втекти з країни. Щоправда, цього разу на заваді їм стали працівники Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

На пункті прикордонного контролю «Ягодин», що на Волині, 44-річний чоловік хотів виїхати до Польщі. За незаконний перетин державного кордону ухилянт запропонував інспектору прикордонної служби неправомірну вигоду – 3000 доларів США. Фігуранта затримали на передачі грошей», - йдеться у повідомленні.

Ще двоє чоловіків із Київщини та Житомирщини також спробували домовитись з прикордонником у пункті державного пропуску «Устилуг» Волинської області.

«Працівники УДВБ НПУ спільно з колегами з внутрішньої безпеки ДПС та слідчими волинської поліції, затримали чоловіків під час передачі «відкупних» - 3000 доларів США. Гроші вилучено», - зазначають правоохоронці.

Наразі всім трьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369 ККУ: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня прикордонники затримали чоловіків з Житомирської та Хмельницької областей, які вдавали себе за «багатодітних» татусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонники хабар правоохоронці затримання кордон 
Матеріали по темі