ДОПОМОГА

Житомирянки створюють унікальні речі, а кошти з їх продажу перераховують на потреби ЗСУ

21 July 2022, 14:05

Творчість задля майбутньої перемоги. Сьогодні кожен допомагає нашим захисникам так, як може. Дві житомирянки створюють унікальні речі, а гроші від продажу повністю перераховують на допомогу ЗСУ.

Ніна Шепетуха з 2014 року допомагає нашим військовим. Нині волонтерка кастомізує звичайні худі, які потім виставляє на аукціон у соцмережах. На одязі зображує назви окупованих міст - Херсон та Мелітополь, а також патріотичне серце.

«Спочатку до мене просто потрапили білі худі, нашим хлопцям в армії вони були ні до чого. Виникла ідея розмалювати, монетизувати, а гроші направити на допомогу ЗСУ. Тобто на допомогу волонтерам, або фондам, щоб можна було купити щось корисне хлопцям на фронт. Для мене, найболючіше місто в окупації – це Херсон. В самому Херсоні я не була, лише в області, в Лазурне їздили на море. Завдяки своїй роботі зіштовхуюсь з людьми, які є внутрішньо переміщеними особами з Херсону. З ними розмовляю, бачу, які вони патріотичні, на 100% українські, наскільки їм боляче та важко, тому хотіла підтримати ці міста», - розповідає волонтерка Ніна Шепетуха.


Найбільша сума, яку готові віддати люди за таке худі – 1 500 грн. Ці кошти Ніна перераховує в Благодійний фонд «Янголи Армії». Кошти підуть на закупівлю та доставку необхідного обладнання військовим, які боронять Україну від російських окупантів.

«Дуже важливо, щоб кожна людина відчувала, що зробила якийсь внесок. Вона буде мати якусь річ, яка кожного разу нагадуватиме: без тебе ніяк, ти також допоміг, вклав кошти і маєш патріотичний виріб на підтримку окупованих міст, або з «Україною в серці» на підтримку всієї України. На перспективу є ще екоторби і є задумки», - говорить Ніна Шепетуха.

Долучитися до аукціону можна на сторінці Ніни в Facebook.

Діана Михаленко до 24 лютого волонтерством не займалась, але вже з перших днів повномасштабного вторгнення вирішила допомогти чим може нашим захисникам.

«У нас до війни був маленький бізнес, ми взяли під реалізацію цукерки і буквально на другий день почалася війна. У перший день війни ми повезли ці цукерки на блокпости – це був наш перший досвід волонтерства. Майже всі чоловіки з родини на війні. Обидва дяді, двоюрідний брат, рідний брат, і я подумала, якщо тут комусь допоможу, то їм там хтось допоможе», - розповідає волонтерка Діана Михаленко.

Згодом разом з подружкою вирішили проводити благодійні ярмарки на Михайлівській. Діана почала плести прикраси з бісеру та створювати індивідуальні екоторби. Малюнки всі різні. Тут і пес Патрон, і слова патріотичних пісень, і навіть Борис Джонсон. Вартість такого виробу від 250 грн. Але серед них є особлива робота для волонтерки.

«Шопер, на якому зобразила свого братика військового, тут зображений він, його позивний та слова Тараса Григоровича Шевченка. Цей шопер хотіла продати не менше ніж за 1000 грн, але на жаль, ніхто не підтримав таку ініціативу. Чому така ціна? Просто це частинка моєї душі у цьому шопері. Він доброволець, підписав контракт тільки йому виповнилося 18 років. Він просто показав всім нам приклад, яким має бути сучасний чоловік, український», - ділиться Діана Михаленко.

Завдяки прикрасам та шоперам вдалося зібрати кошти на потреби військових. За словами Діани, аби завоювати довіру людей, про кожну ярмарку звітують, а також показують, що та для кого придбали.

«На першому ярмарку зібрали 10 тисяч грн, на другому – 15 тисяч грн, на третьому 9 тисяч грн. В основному зараз допомагаємо 95 бригаді. Ми відправляли їм футболки, шкарпетки, далі - це був напрямок Бахмут і на Схід. Ми не ставимо перед собою цілі – тепловізори, дрони, але це поки. Якось я писала в пості, що наша мета – це ситий та одягнений військовий. Після кожного ярмарку робимо пост, де звітуємо. Вказуємо скільки коштів зібрали, далі робимо виписки з банку, скільки на карту прийшло, детальне фото, відеозвіт скільки, чого та куди поїхало. Коли є фото від військового, ми це фото виставляємо, що посилка на місці. Звітність у нас ідеальна, я так вважаю. Все відкрито та прозоро», - говорить волонтерка.

Обрати собі екоторбу або прикрасу з бісеру можна на сторінці Діани в Instagram або Facebook.

Обидві волонтерки переконані: зусилля кожного українця важливі, бо тільки разом ми зможемо перемогти.

Історію про чоловіка з Японії, який поселив у себе вдома родину з Житомира, а сам приїхав в Україну, аби показати світу правду про війну дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні Волонтерський штаб Житомира показав показали аптечки, які передають бійцям, та розповіли, що не треба у них класти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер допомога війна збір коштів Ніна Шепетуха Діана Михаленко 
Матеріали по темі