Економіка

Мікрогранти на власний бізнес: 25 жителів Житомирської області отримають від держави загалом понад 5,6 млн грн

27 July 2022, 10:17

25 жителів Житомирщини отримають мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу. Такий результат розгляду заяв І хвилі, поданих учасниками програми з 1 по 10 липня 2022 року.

Про це 26 липня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

Зазначається, що всього в цей період 95 жителів області подали свої бізнес-проєкти для отримання грантів. Після перевірки уповноваженим банком ділової репутації подавачів заяв, проведених обласним центром зайнятості оцінки бізнес-планів та співбесід з учасниками лише третина проєктів були підтримані.

«25 жителів Житомирщини, які першими мають можливість реалізувати власні підприємницькі ідеї за рахунок державних грантів, отримають від 149 до 250 тис. грн на загальну суму понад 5,6 млн грн. Вони зобов’язуються створити 55 нових робочих місць: від одного до дев’яти кожен підприємець. Серед отримувачів – дві третини чоловіків, більшість – мають досвід ведення бізнесу. Понад 80% суми грантів отримувачі витратять на придбання необхідного обладнання», – йдеться у повідомленні обласного центру зайнятості.

13 з 25 підтриманих бізнес-проєктів передбачають виробничу діяльність: отримувачі грантів виготовлятимуть 3D сувеніри, якісні напівфабрикати, хлібобулочні та текстильні вироби, паперові пакети, вироби з деревини для реклами, навчання чи повсякденного користування, займатимуться отриманням олії з різних масляних культур, вирощуванням птахів й виробництвом продукції з птиці.

Сім майбутніх підприємців захистили бізнес-плани зі створення стоматологічного кабінету, гастробару, флористичного магазину, майстерні з виробництва продукції з конструкційних композитних матеріалів та розширення існуючої керамічної майстерні, відкриття пекарні і магазину продуктів харчування.

А п’ять учасників використають гранти для організації надання послуг: перукарського напрямку, з лазерної депіляції, вантажних перевезень, ремонту автотранспорту, квартир і будинків.

Більше про програму отримання мікрогрантів: https://is.gd/gFSaeq.
Подати заяву по програмі «Єробота» можна тут: https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota
Індивідуальні консультації щодо складання бізнес-плану – щоденно у телефонному режимі за номером: 0(412) 43-20-40 або щосереди об 11-00 під час онлайн-консультації.
Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr або за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75.

Зазначимо, що 25 липня пресслужба Міністерства економіки України інформувала, що мікрогранти найближчим часом зможуть отримати понад 400 підприємців.

«Уже найближчим часом перші 424 підприємці зможуть започаткувати або розширити свій бізнес завдяки державній програмі грантів. На їх рахунки буде перераховано 98,2 мільйона гривень, які вони зможуть витратити на закупівлю або лізинг обладнання, оренду приміщення, придбання сировини і матеріалів», – йшлося у повідомленні.

Так, найбільше грантів отримають жителі Києва – 101 успішна заявка. Також лідерами за кількістю позитивних рішень є підприємці з Київської – 62 заявки, Дніпропетровської – 52 заявки та Полтавської областей – 40 заявок.

Нагадаємо, Уряд запустив програму мікрогрантів у розмірі від 50 до 250 тис. грн для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство та створити додаткові робочі місця.

«Ощадбанк» 1 липня розпочав приймання заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня 2022 року під час засідання Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці, які хочуть запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн в межах нової урядової програми «єРобота».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки бізнес підприємництво банк грант мікрогрант центр зайнятості  
Матеріали по темі