Події

Палив сміття, а зайнялося поле: житель Житомирської області потрапив у лікарню після спроби загасити пожежу, яку сам влаштував

2 August 2022, 14:28

У селі Волосів Андрушівської територіальної громади Житомирської області 1 серпня на пожежі травмувався 81-річний чоловік. Дідусь взявся спалювати сміття поблизу поля, де залишилася стерня після збору врожаю. Тож вогонь швидко перекинувся на рештки стебел. Усвідомивши небезпеку, літній чоловік намагався самотужки загасити полум’я, внаслідок цього отримав опіки та був госпіталізований до лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Житомирській області.

«Вчора (1 серпня) було ліквідовано загоряння сухої трави на відкритій території житлового сектору у селі Волосів Андрушівської територіальної громади Бердичівського району. За допомогою підручних засобів гасіння вогнеборці ліквідували пожежу та запобігли поширенню вогню на житлові будинки та посіви пшениці. Вогонь встиг знищити 1 га сухої трави та стерні», – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією відомо, що загорання сталось через необережне поводження з вогнем. Як з’ясувалося, 81-річний чоловік господарки приватного домоволодіння спалював сміття поблизу поля, де змолотили пшеницю і залишалась стерня. Від сміття зайнялась стерня. Дідусь зрозумів, що полум’я починає розповсюджуватись, і намагався самотужки загасити вогонь – бив гіллям дерев та затоптував. Внаслідок цього отримав опіки обличчя та обох верхніх кінцівок і був госпіталізований до медичного закладу.

Нагадаємо, 7 квітня 2022 року в селищі Новогуйвинське Житомирського району сталася пожежа в екосистемі – горіла суха трава. Один із мешканців намагався загасити полум’я та отримав опіки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2022 року Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала, що цьогоріч жителів Житомирської області, які «попалися» на спалюванні сухої трави, оштрафували загалом на 60 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа суха трава поле трава сміття  
Матеріали по темі