Місто

Житомир зустрічав київського рятувальника, який ультрамарафоном дякує братам-полякам та хоче зібрати 2 мільйони

13 August 2022, 16:31

Подолати 800 км за 14 днів вирішив київський рятувальник Володимир Сковородка. Таким чином надзвичайник хоче подякувати тим, хто не залишив українців віч-на-віч з бідою, а саме братам-полякам, а також зібрати 2 млн грн.

Три дні тому чоловік стартував у столиці, сьогодні ж, 13 серпня, він добіг до Житомира. Фінішувати планує у Варшаві у День Незалежності України, 24 серпня.

«Третій день – це 170 км вже, ще сьогодні треба пробігти 10 км. Головне – таким чином подякувати Польщі за надану допомогу українцям, нашим дітям та жінкам, за те, що відкрили свої кордони та пустили людей і допомагають їм дотепер. Я не можу щось зробити інакше, ніж подякувати своїм характером, потом, кров'ю польському народу», - каже рятувальник, ультрамарафонець Володимир Сковородка.

Володимир 9 років працює в ДСНС. Раніше він встановив національний рекорд України та пробіг марафони на 21 та 42 кілометри у повному пожежному спорядженні. Чоловік розповідає, що до «Ультрамарафону вдячності» особливо не готувався, надскладні для нього було стартувати.

Чоловік говорить, що українці можуть доєднатися до забігу онлайн, таким чином люди можуть подякувати полякам, а також зробило благодійний внесок.

«Ультрамарафон для всіх» – на платформі реєструєтеся, обираєте собі дистанцію та внесок який бажаєте. Обов'язково пишете слова вдячності. Ці слова вдячності друкують, по дорозі їх міняємо і несемо до Варшави. Кошти підуть на спеціальне обладнання для водолазів-рятувальників, водолазів-піротехніків – це підводні дрони, підводні металошукачі, все потрібне, що нам скажуть, ми придбаємо», - говорить Володимир Сковородка.

На шляху рятувальника до нього приєднувалися небайдужі українці. У Житомирі разом з Володимиром бігли та їхали на велосипедах його колеги рятувальники.

«Для мене це таке натхнення. Я заряджений енергією, мені хочеться допомогти. Якщо мав би змогу, тоді провів би його до самої Варшави», - каже рятувальник Вячеслав.

«Збираємо на спорядження служби нашої 2 млн грн – це благодійний забіг. Україна понад усе!», - сказав рятувальник Руслан.

«Це цікаво. Коли він підбігав до нас, то мене переповнював момент легендарності, адже таке не щороку проходить. Це дуже цікаво, сильно, потужно, тому захотілося підтримати. Зараз для нашої країни вклад будь-яких партнерів, колег є надзвичайно важливий. Поляки стали для нас братами на цьому етапі війни, тому їм величезна подяка та хвала. Це мінімальний жест подяки, який ми можемо зробити», - ділиться рятувальник Тарас.

Як зазначається на сайті «Ультрамарафон для всіх», станом на 13 серпня вдалося зібрати 58 тисяч 567 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 3 травня 2022 року влаштували ходу по вулиці Михайлівській з прапорами України та Польщі, аби привітати поляків з державним святом – Днем Конституції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рятувальник марафон Польща ДСНС  
Матеріали по темі