Події

На вихідних у Житомирській області поліція зупинила двох нетверезих водіїв: чоловіки намагалися відкупитись

15 August 2022, 12:29

Поліцейські викрили двох жителів Житомирської області у керуванні транспортними засобами у стані сп’яніння. Щоб уникнути відповідальності, чоловіки пропонували правоохоронцям хабарі.

Про це 15 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Увечері 13 серпня у с. Бігуні Словечанської громади інспектори сектору реагування відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського РУП зупинили для перевірки автомобіль ВАЗ-21150 під керуванням 34-річного місцевого жителя. Чоловік рухався транспортним засобом не увімкнувши фари. Під час спілкування з водієм поліцейські звернули увагу, що той перебуває з явними ознаками сп’яніння. Утім, він відмовився пройти відповідне освідування, відтак відповідно до чинного законодавства правоохоронці проінформували чоловіка про складання відносно нього адміністративного протоколу за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Під час оформлення матеріалів водій запропонував інспектору поліції купюру в іноземній валюті, аби уникнути відповідальності за правопорушення», - йдеться у повідомленні.

А вночі 14 серпня у м. Новограді-Волинському інспектори поліції зупинили для перевірки автомобіль «Opel Corsa». 21-річний водій транспортного засобу поводив себе підозріло, відтак поліцейські запропонували йому пройти медичне обстеження щодо вживання заборонених речовин. Молодик відмовився від процедури та запропонував поліцейським гроші, аби ті не складали адміністративні матеріали.

В обох випадках на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, які задокументували факти пропозицій хабарів та вилучили свідчення протиправних діянь. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 1 ст. 369 ККУ: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Правоохоронці повідомляють, що за чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Водночас обидва водії все ж будуть притягнені до адміністративної відповідальності за нетверезе кермування. Законодавством за таке правопорушення передбачено накладення штрафу у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Нагадаємо, 15 червня на півночі Житомирської області поліцейські зупинили мотоцикл за порушення ПДР, водій виявився нетверезий та без документів. Щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував правоохоронцям хабар – 2 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2022 року у селі Житомирської області поліцейські зупинили водія у стані сп’яніння. Аби уникнути покарання, чоловік запропонував правоохоронцям гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій хабар Новоград-Волинський 
Матеріали по темі