Фоторепортаж

«Я на хвильку став»: найчастіші відмовки, які чують житомирські інспектори з паркування від порушників. Фотодобірка

16 August 2022, 14:03

Муніципальна інспекція Житомирської міськради тимчасово призупиняла роботу після повномасштабного вторгнення, інспектори були залучені у ТрО, на блокпостах. Вже з 2 травня інспектори з паркування повернулись до виконання своїх обов’язків та у першу ж добу зафіксували 95 порушень.

Інспектори розповідають, що у перші тижні після відновлення роботи порушників було дуже багато. Зараз вже все більш-менш нормалізувалося. Хоча напряму з водіями інспектори взаємодіють не так часто, як патрульна поліція, проте у них є свій рейтинг фраз-“відмазок”, які найчастіше чують від порушників.

“Найчастіше, на жаль, це навіть не відмовки, а ті слова, які треба “запікати”, – нецензурна лайка”, – розповідають інспектори.

На противагу цьому муніципали розповідають, що зараз дуже багато хто дякує їм за роботу. Частина з них – це авто і пішоходи, яким порушники заважають, а частина – самі ж порушники.

“Переважно, це ті люди, які були у Європі, іноземці. Вони дякують, мабуть, радіють, що штраф такий маленький”, – сміються інспектори.

Частина порушників провину свою визнає, погоджується сплатити штраф, але чинити порушення не припиняє. Досить часто, за словами інспекторів, це водії, які проводять вивантаження у недозволених місцях або на пішохідних переходах. Дехто просто лишає машину і йде у справах, погоджуючись на штраф.

“Мені треба. Штрафуйте”, “Мені дуже треба. Я заплачу штраф. Але мені дуже треба”, – ось маленький перелік фраз таких порушників.

“Ще один підвид цієї категорії порушників - ті, які просто погоджуються зі штрафом. “Так, я винен. З ким не буває”, – говорять вони.

“Ті, хто порушує часто і знає, що у поліцейських є термінал, і штраф можна одразу сплатити, думають, що наші принтери – це теж термінал, і намагаються одразу сплатити штраф на місці”, – розповідають інспектори.

Є такі порушники, які, здається, не знають, які є знаки заборони паркування. “А що це за знак? А що він означає?”, “А який строк дії знаку?”, “Хіба тут не можна паркуватися?”, – запитують вони у інспекторів.

Не рідко просять анулювати штраф, бо “я на хвильку став”.

Погрози інспектори з паркування, на жаль, також чують.

“Зараз подзвоню і тебе звільнять”, “З завтрашнього дня ти тут не будеш працювати”, – говорять порушники. Можуть навіть бити по камері: так, інспектори розповідають, що у них був випадок, коли жінка думала, що камера вимкнена, і почала по ній бити.

З війною люди почали переходити на особисте – бачачи штраф, вони починають казати: “Що ви тут? Ідіть воюйте”.

Резюмуючи, інспектори розповідають, що не вважають штрафи маленькими, проте хотіли б змінити деякі з них, особливо ті, які стосуються стоянки на зелених зонах. “Штраф 340 гривень, а якщо водій сплачує його протягом 10 днів, це 170 грн. А таких водіїв багато і за день вони пошкоджують багато зелених насаджень. Хочеться, щоб люди менше порушували та поважали один одного”, – говорять інспектори.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж перших півтора місяця 2022 року в Житомирі інспектори з паркування зафіксували 3782 порушення ПДР на загальну суму 1 572 500 грн.

Як 7 грудня 2021 року інспектори з паркування проводили рейд біля шкіл на вул. Великій Бердичівській у Житомирі, дивіться у відеосюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркування інспектор з паркування муніципальна інспекція порушення штраф  
Матеріали по темі