Місто

У Житомирі вимкнуть вуличне освітлення, а електротранспорт працюватиме в черговому режимі, - Сергій Сухомлин

15 October 2022, 13:23

У Житомирі 15-16 жовтня задля економії електроенергії вимикатимуть вуличне освітлення, електротранспорт буде працювати в черговому режимі, зокрема, і в ранок понеділка 17 жовтня, містян просять не користуватися електроприладами, які не є необхідними.

Про це 15 жовтня на своїй Facebook-сторінці написав Сергій Сухомлин.

«Ворог продовжує наносити удари по інфраструктурі України. В Житомирі, дякувати Богу, все добре.Та ми маємо допомогти іншим містам! Якщо Житомир зменшить використання електроенергії — ми допоможемо Києву! Завдяки нашій економії — столиця зможе уникнути віялових відключень!», - йдеться у повідомленні.

Тому, як зазначає мер Житомира, сьогодні та завтра, для скорочення використання електроенергії:

1. Буде вимикатися вуличне освітлення

2. На вечір — буде скорочено випуск електротранспорту. Він працюватиме в черговому режимі.

Також Сергій Сухомлин звертається з проханням до власників магазинів, АЗС, інших закладів торгівлі.

«Вимкніть, будь ласка, рекламні вивіски, борди та все те, що суттєво не впливає на роботу вашого закладу», - закликав він.

А містян просить утриматися від використання електроприладів, які не є предметом першої необхідності та наголошує розрахувати час на дорогу в ранок понеділка, оскільки електранспорт буде працювати також у черговому режимі.

«Житомиряни, звертаюсь до кожного з вас: найближчими днями максимально обмежте використання електроприладів, які не є нагальними: праски, електропечі, пилосмоки, комп’ютери…Понеділок — це завжди ранковий пік, всі їдуть в школу, на роботу…Прохання розрахувати час на дорогу заздалегідь! Адже випуск електротранспорту буде обмежений і в понеділок зранку! Прошу кожного поставитись із розумінням та відповідально! Поки йдеться про найближчі дні. Що далі? Будемо оперативно інформувати вас», - додав мер.

Крім того, Сергій Сухомлин підкреслив, що водопостачання та електроенергія в закладах освіти та медицини працюватимуть стабільно! Те ж стосується й тепла: лікарні вже опалюються, на черзі — освітні заклади.

Нагадаємо, 14 жовтня пресслужба НЕК «Укренерго» інформувала, що в Україні не будуть робити примусові відключення електроенергії, проте закликали свідомо обмежити споживання вранці та ввечері.

Як саме економлять житомиряни та щодо для економії робить міська влада – дивіться у сюжеті, знятому 13 жовтня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, українців просили 10 жовтня 2022 року з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії, щоб пройти критичні навантаження електромереж, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в деяких регіонах України будуть віялові відключення електроенергії. 11 жовтня Шмигаль знову просив в години пік – з 17:00 до 23:00 – не вмикати енергомісткі прилади. 12 жовтня прем’єр-міністр звертався до громадян та бізнесу із закликом зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 задля стабілізації енергосистеми, яка постраждала внаслідок російських ракетних обстрілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія електропостачання економія вуличне освітлення Сухомлин 
Матеріали по темі