Місто

У Житомирі заклики влади вимкнути вивіски та підсвітку закладів подіяли не на всіх

18 October 2022, 17:08

Тиждень тому, 10 жовтня, ворог завдав масованих ударів по енергетичних об’єктах України, один з ударів прийшовся по Житомиру.

Після цього міська влада закликала економно споживати електроенергію та обіцяла вимкнути вуличне освітлення. Зокрема, житомирян просили користуватися ліфтом лише у разі потреби, попереджали про обмежену роботу транспорту та відсутнє вуличне освітлення. Втім, 10 жовтня після 19:00 в центрі Житомира вуличні ліхтарі світили, а підсвітку вивісок вимкнули лише деякі заклади (фотопідтвердження див. тут).

Начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун 13 жовтня розповідав, що в місті «застосовували економний режим».

Заклики до містян економніше споживати електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години продовжувалися, а на вихідні, 15-16 жовтня, у Житомирі все ж вимкнули вуличне освітлення.

17 жовтня мер Житомира розповів, що економія по місту становить приблизно 15%, але цього недостатньо, Сергій Сухомлин звернувся до власників магазинів, АЗС, інших закладів торгівлі із закликом: «Вимкніть, будь ласка, рекламні вивіски, борди та все те, що суттєво не впливає на роботу вашого закладу». Також мер попередив про рейди спільно з поліцією, щоб бізнес вимкнув вивіски, які освітлюються.

Але навіть попередження про можливу погодинну подачу води задля економії електроенергії не змусило деяких місцевих бізнесменів вимкнути вивіски чи бодай зменшити освітлення території.

Житомиряни в коментарях до новини про це викладали фото закладів в різних районах міста, які яскраво підсвічувалися ввечері 17 жовтня: продуктові магазини, супермаркет «Олді» на Вітрука, заправка UPG на проспекті Незалежності. Світилися вивіски магазинів «Фундук», «Квара» та «Ринг», які належать депутату міської ради Годердзі Кварацхеліа, на перехресті Київської та Князів Острозьких підсвічувався магазин «Полісся-продукт» депутата міської ради Олександра Раковича.

Як саме економлять житомиряни та щодо для економії робить міська влада – дивіться у сюжеті, знятому 13 жовтня 2022 року

Нагадаємо, вранці 18 вересня мер Сергій Сухомлин повідомив житомирянам, що електротранспорт ходити не буде, подача води здійснюється лише на перші поверхи, а внаслідок обстрілу є двоє поранених. За кілька годин після цього вдалось запустити головну каналізаційну станцію і частково відновити електро- та водопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 18 жовтня 2022 року в Житомирі було два прильоти, ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія вивіска магазин підсвітка 
Матеріали по темі