Місто

Якщо містяни та бізнес іще більше не зменшать споживання електроенергії, то може бути погодинна подача води, - мер Житомира

17 October 2022, 16:48

Житомир зменшив споживання електричної енергії на 15%, але треба більше, якщо нинішніми засобами економії споживання суттєво не зменшиться, то влада розглядає варіант погодинної подачі води.

Про це 17 жовтня в коментарі Житомир.info сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Житомир зменшив споживання електричної енергії приблизно на 15%. І цього було достатньо на суботу і на неділю (15-16 жовтня), але те, що ми сьогодні бачимо – удари по Києву, по підстанціях, по ТЕЦ, вони вимагають подальшого скорочення споживання електричної енергії. Тому у нас буде обмежений випуск тролейбусів: якщо ми випускали під час «піку» 70-80 тролейбусів, то сьогодні зранку випустили 42 тролейбуси, майже в два рази вимушені скорочувати. Сьогодні вранці була повітряна тривога, тому транспорт був не заповнений, але все ж завтра потрібно буде враховувати це», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також нагадав, що в четвер, 20 жовтня, в Житомирі планують почати опалювальний сезон.

«Сьогодні-завтра температура ще буде достатньо висока, а вже післязавтра ми плануємо включати теплокомуненерго, запускати опалення в місті – садочків, шкіл і житлового сектору. В нас буде температура в оселях така, як потрібно, ми не будемо зменшувати до 16 градусів, бо це стосується тих регіонів, у яких не буде вистачати лімітів газу. В нас ліміти доведені – мінус 10% до минулого опалювального сезону, але в нас вже запрацювала котельна на 6 МВт, в січні планується ще (одна на) 6 МВт теплової енергії, одна котельна буде запущена, вона вже готова, на 1,5 МВт і трохи пізніше – дві модульні котельні на 1 МВт і на 2 МВт. Тому порівняно з минулим опалювальним сезоном ми зекономимо додатково приблизно 15%, тому нам цих лімітів буде цілком достатньо», - наголосив мер Житомира.

Мер зауважив, що задля економії в Житомирі з суботи, 15 жовтня не включають ввечері вуличне освітлення. А щодо підсвічених вивісок, то будуть проводити рейди з роз’яснювальної роботи, щоб бізнес максимально працював, але те, що можна вимкнути – вимкнули.

Крім того, за словами мера, засобом економії може бути й подача води по графіку.

«На крайній випадок – це графіки подачі води можуть бути, бо насоси водоканалу споживають величезну кількість електричної енергії. Але ми поки що робимо все – відключення освітлення, інші заходи, рекламні екрани щоб зменшили роботу до 17:00, це все точково відпрацьовуємо, щоб не переходити на погодинний графік подачі води», - розповів Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, раніше Сергій Сухомлин інформував, що у Житомирі на вихідні 15-16 жовтня задля економії електроенергії вимикатимуть вуличне освітлення, а електротранспорт буде працювати в черговому режимі.

Як повідомляв Житомир.info, 14 жовтня 2022 року пресслужба НЕК «Укренерго» інформувала, що в Україні не будуть робити примусові відключення електроенергії, проте закликали свідомо обмежити споживання вранці та ввечері.

Як саме економлять житомиряни та щодо для економії робить міська влада – дивіться у сюжеті, знятому 13 жовтня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Сухомлин електропостачання вода 
Матеріали по темі