Місто

Велосипеди, теплі речі, книги та послання: житомиряни збирають допомогу для Куп’янська

25 October 2022, 13:40

Житомир збирає допомогу для Куп’янська, що на Харківщині. Місто перебувало в окупації з 27 лютого. 10 вересня стало відомо, що Збройні сили України зайшли до Куп’янська та підняли синьо-жовтий стяг. Проте ворог продовжує тероризувати людей. Зокрема, вчора, 24 жовтня, російські окупанти випустили ракету по місту. Але сила українців в єдності, тому в рамках проєкту «Разом», житомиряни підтримають мешканців сходу країни.

«У нас вже є три велосипеди, книги українською мовою та багато теплих речей. Але ми чекаємо. Найважливіше, що ми просимо, щоб речі були складені, щоб був написаний розмір, щоб людям, які будуть видавати речі, було простіше. Я вважаю, що потрібно написати те, що люди дійсно відчувають, найважливіше – це слова підтримки. Показати, що вони там, ми тут, але ми єдині», – говорить начальниця управління культури Ілона Колодій.


Допомогу збирають у кінотеатрі імені Івана Франка. Працівниці ретельно перевіряють, аби все було в належному стані. Пані Раїса переконана: теплі речі будуть зігрівати не лише тіло, а й душу, адже той, хто приносить допомогу, робить це від щирого серця.

«Светри, куртки та інші потрібні речі. Йде зима, їм потрібно утеплюватися, їм немає де жити, дітям також потрібен теплий одяг. І потрібні книжки, які допоможуть трохи відволіктися від цього страхіття. Приносять з розумінням, що вони роблять. Кожна людина має зробити свій внесок, допомогти постраждалим. Говорять мало, тому що все розуміють, у душі переживають, коли починаєш про це говорити душа болить і дуже тяжко», – ділиться працівниця КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Раїса Литвин.

Житомирян закликають не проходити повз чужу біду: пошукати вдома книгу, верхній одяг або смартфон, яким не користуєтеся. В кінотеатрі згадують про наймолодшу волонтерку, дівчинці всього вісім, але вона вже оцінила ситуацію та вирішила, що комусь її велосипед потрібніший.

«Особливо мене вразило в перший день акції, коли маленька дівчинка Софія приїхала з мамою на велосипеді й залишила його і сказала: нехай там служить», – розповідає директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Олександр Шевчук.

Приносити допомогу можна в кінотеатр імені Івана Франка до 10 листопада. У будні з 9:00 до 18:00, а у вихідні з 12:00 до 18:00.

Нагадаємо, 22 жовтня Коля Сєрга дав концерт на у Житомирі та закликав долучитися до збору допомоги місту-другу Куп’янську.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня два деокупованих міста Харківської області Куп‘янськ та Шевченкове отримали від Житомира медикаменти, продукти, дитяче харчування, засоби гігієни, термобілизну та генератори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога волонтерство Куп'янськ  
Матеріали по темі