Місто

Житомир допомагатиме місту-другу Куп’янську, Коля Сєрга дав концерт на Михайлівській і закликав долучитися до збору допомоги

22 October 2022, 17:40

Українці мають допомогами один одному. Зараз особливої підтримки потребують мешканці деокупованих населених пунктів. Аби не залишити людей сам на сам з бідою Коля Сєрга та композитор Саша Чемеров об'єдналися в так званий «Культурним десант» та створили проєкт «Разом», який 22 жовтня презентували у Житомирі.

«Кожне місто центру та заходу України обирає для себе місто-друга серед міст деокупованої Харківщини, а після цього буде деокупована Херсонщина, Донеччина. Таким чином налагоджуються культурні, духовні, ментальні мости й відбувається культурна, ментальна деокупація», - говорить музикант Коля Сєрга.

Житомир має підставити плече Куп’янську. Сьогодні допомагаємо ми, а завтра допоможуть нам - наголосив міський голова.

«Деякі люди у Житомирі можуть сказати: навіщо ми проводимо такі заходи, коли пів міста без світла, обмежена робота водоканалу, працюють енергетики, по всій країні повітряна тривога, навіщо допомагати Куп'янську, або іншим містам. Але – це така «ватна» ментальність, бо Житомир завжди допомагає тим, кому складно. Я просто впевнений, коли нам буде складно, то інші міста так само будуть допомагати Житомиру. Ось цим ми сильні й нас точно не зламати. Потрібна буде гуманітарна допомога, матеріальна допомога, зараз ми готуємо два сміттєвози, ми планували їх списати, зараз їх ремонтуємо, готуємо і передамо Шевченкову, Куп'янську, бо там не залишилося нічого після окупації», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Культурний десант» дав концерт на вулиці Михайлівській аби закликати житомирян долучитися до підтримки деокупованого міста. Дехто з людей прямо під час виступу віддав свій велосипед.

«Ви можете туди приносити велосипеди, вони дуже потрібні – це єдиний засіб переміщення. Музичні інструменти. Також українські книжки, журнали. Бажано, щоб це були книжки, які ви любите, читали, змістом яких можете поділитися. Смартфони старі, якими не користуєтеся, бо там є телеграм канали та доступ до інформації, а люди там знаходяться в інноваційному вакуумі», - закликав долучитися до збору допомоги музикант Коля Сєрга.

Крім зазначеного вище потрібні й теплі речі. Збирати допомогу будуть в кінотеатрі імені Івана Франка до 10 листопада з 9 ранку до 18:00 вечора у будні дні.

Нагадаємо, що на початку жовтня два деокупованих міста Харківської області Куп‘янськ та Шевченкове отримали від Житомира медикаменти, продукти, дитяче харчування, засоби гігієни, термобілизну та генератори.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2022 року Коля Сєрга дав концерт у «Прозорому офісі», де щодня приймають людей, які тікали від війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деокупація Куп'янськ концерт Коля Сєрга допомога Сухомлин 
Матеріали по темі