Місто

У Житомирі муніципали перевіряли, чи всі підприємці вимикають вуличне освітлення, вивіски та рекламу

27 October 2022, 13:35

Ввечері, 26 жовтня, муніципальна інспекція влаштувала рейд у місті, аби перевірити, чи всі підприємці дослухалися до заклику вимкнути вивіски та рекламу.

Для початку муніципали попереджали про необхідність заощаджувати електроенергію. Якщо світло горіло у зачинених закладах, наприклад на будівлі театру ляльок, залишали припис.

«Як попередження власника приміщення, що він повинен вимкнути освітлення, якщо цього не зробити, тоді міська влада буде вживати всі заходи, щоб освітлення вночі не горіло», - пояснює завідувач сектору з питань благоустрою муніципальної інспекції Андрій Гузовський.

В закладах, які працюють, пояснювали необхідність вимикати вуличне освітлення, вивіски або рекламу.

«Якщо у вас є можливість, просто вимикайте. Ми будемо проводити роботу, залишати приписи, якщо нас не зрозуміють, тоді влада міста буде вимушена вимикати вам все освітлення», - роз’яснює працівникам одного з закладів харчування Андрій Гузовський.

Інспекція працювала по всьому місту, кажуть: більшість підприємців все-таки зрозуміли, що треба заощаджувати електроенергію.

«Муніципальна інспекція працює по Богунському та Корольовському районах Житомира на предмет наявності вуличного освітлення. В даній ситуації кожен має вжити максимальних заходів для збереження електроенергії, щоб наблизити нашу перемогу. Відпрацювавши частину міста, слід подякувати, що наші громадяни, суб'єкти господарювання відповідально поставилися до того, аби економити електроенергію. Загалом дуже мало зустрічається засобів зовнішнього освітлення», - говорить заступниця начальника муніципальної інспекції Тетяна Подорожня.

Такі рейди планують проводити й надалі, але це все буде не просто розмова та попередження.

Фотоогляд підсвічених закладів Житомира ввечері 17 жовтня дивіться тут

Нагадаємо, що задля безпеки у Житомирі вмикатимуть вуличне освітлення у вечірні й ранкові години.

Як повідомляв Житомир.info, 15 жовтня Сергій Сухомлин інформував, що у Житомирі на вихідні 15-16 жовтня задля економії електроенергії вимикатимуть вуличне освітлення, а електротранспорт буде працювати в черговому режимі, зокрема, і в ранок понеділка 17 жовтня, а містян закликав не користуватися електроприладами, які не є необхідними. 19 жовтня житомирська влада обіцяє «вживати більш жорсткіших заходів» до підприємців, які не вимикають вивіски та рекламу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія електропостачання економія муніципальна інспекція освітлення заклад 
Матеріали по темі