Суспільство

В перший день листопада буде обмежене електропостачання всіх категорій споживачів у восьми регіонах, серед яких – Житомирська область

1 November 2022, 10:58

Для усунення наслідків атак терорашистів сьогодні, у вівторок 1 листопада, з 06:00 Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни.

Про це о 9:00 повідомила НЕК «Укренерго».

«Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. Це дає можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко попередив, що в Україні 31 жовтня вводяться екстрені відключення електроенергії у зв’язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами. АТ «Житомиробленерго» почало публікувати графіки відключень на визначені дні, але час обмеження електропостачання не вказують. Де планують відключення 1 листопада дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2022 року муніципальна інспекція влаштувала рейд у Житомирі, аби перевірити, чи всі підприємці дослухалися до заклику вимкнути вивіски та рекламу. ОВА 30 жовтня інформувала, що Рада оборони Житомирщини рекомендувала підприємствам та організаціям оптимізувати графік роботи для економії електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Укренерго відключення електропостачання 
Матеріали по темі