Суспільство

Офіс президента попереджає про екстрені відключення електроенергії

31 October 2022, 09:38

В Україні 31 жовтня вводяться екстрені відключення електроенергії у зв’язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram.

«Російські терористи вчергове нанесли масований удар по об'єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків»,- йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що в Telegram-каналах розповсюджують інформацію про звуки вибухів в Житомирській області, начебто спрацювала ППО, але офіційного підтвердження цьому поки немає.

Нагадаємо, 26 жовтня муніципальна інспекція влаштувала рейд у Житомирі, аби перевірити, чи всі підприємці дослухалися до заклику вимкнути вивіски та рекламу. ОВА 30 жовтня інформувала, що Рада оборони Житомирщини рекомендувала підприємствам та організаціям оптимізувати графік роботи для економії електроенергії.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 18 жовтня 2022 року в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. По обіді мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. Начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 2022 року 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла. Ввечері керівник ОВА розповів, що пожежа після ракетного удару була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин, з більш ніж 150 тисяч абонентів, які залишилися без світла зранку, вдалося під'єднати вже понад половину споживачів, ремонтні роботи тривають. Станом на вечір частина Житомира вже була зі світлом, електрики продовжують працювати, а рішення щодо виходу на лінію трамваїв і тролейбусів приймали вночі. Останні райони Житомира підключили до електроенергії близько 22:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія Тимошенко ОП електропостачання відключення обстріл 
Матеріали по темі