Суспільство

З початку війни пів тисячі переселенців знайшли роботу в Житомирській області: найбільше - у сфері торгівлі

8 November 2022, 09:35

За період з 24 лютого по 31 жовтня підрозділи Житомирської обласної служби зайнятості допомогли працевлаштуватися 511 українцям, які втекли від війни з районів проведення бойових дій. Більшість переміщених співвітчизників поповнили підприємства переробної промисловості, а також заклади сфери торгівлі, підприємства сільського господарства, установи адміністративного обслуговування й охорони здоров’я.

Про це 7 листопада повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Найбільше внутрішньо переміщених осіб працевлаштував Житомирський центр зайнятості – 168 осіб, Новоград-Волинський – 97 осіб, Андрушівська районна філія – 40 осіб, Коростенський центр зайнятості – 35, Хорошівська філія – 21, Брусилівська – 20 осіб. Серед влаштованих на Житомирщині – 205 продавців, 84 менеджери, 68 керівних працівників (директорів відділень, начальників цехів, служб та відділів), 53 бухгалтери, 52 касири, 44 водії, 40 кухарів, 40 медсестер, 33 інженери, 30 укладальників-пакувальників, 19 економістів, 17 слюсарів-ремонтників та ін. Окрім поширених і затребуваних професій, приїжджі українці змогли влаштуватись також аудитором, редактором, майстрами-художниками, державними виконавцями, фрезерувальниками, токарями, електромонтерами, екологом, хмелярем тощо», - йдеться в повідомленні.

Загалом від початку розв'язаної росією повномасштабної війни, до служби зайнятості на Житомирщині звернулись 1785 вимушено переміщених осіб, близько третини з яких з часом припинили реєстрацію з різних причин, здебільшого – у зв’язку зі зміною місця проживання: поверненням додому, переїздом в іншу місцевість чи виїздом за кордон.

На сьогодні продовжують отримувати послуги, пов’язані з працевлаштуванням, 603 переміщені українці. Найбільше їх зареєстровано у Житомирському, Коростенському, Баранівському, Андрушівському, Брусилівському та Бердичівському підрозділах служби зайнятості.

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте нам на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 30 вересня роботодавцям Житомирської області вже виплатили 4,2 млн грн компенсації за працевлаштування 393 переселенців.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 18 серпня 2022 року роботодавцям Житомирщини виплатили майже 3,3 млн грн компенсації витрат за працевлаштування 320 переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота переселенець переселенці ВПО 
Матеріали по темі